Skæbner

Min far er morder

8. juli 2022 af Cecilie Tolversen. Foto: Martin Høien / Aller Foto & Video
Camillas far tog livet af sin kæreste for 22 år siden. Da han kvalte hende, ødelagde han ikke blot sin kærestes liv, han ødelagde også sin datters. Camilla er nu et sted i livet, hvor hun kan begynde at lære af sin families historie, og i ALLY-podcasten "En morder i familien" tager hun os med på rejsen.

47-årige Camilla Højgaard er taget tilbage til det sted, hvor hendes far begik den grusomme handling, der ændrede alt.

For enden af en lang sti ligger der et hus på venstre side. Det var her, han boede. Og det var her, han kvalte sin kæreste efter en bytur.

Det er 22 år siden, men Camilla husker tydeligt det syn, der mødte hende inde i huset i Tarm, da hun som ung kvinde måtte rydde op efter sin fars drab.

- Det, der står printet i mit hovede, er det første syn, jeg ser: Madrassen. Den ligger der, og jeg tænker bare, at den skal ud. Det var den madras, hun lå på. Det var dér, han havde kvalt hende.

Det fortæller Camilla i podcasten "En morder i familien", som du kan lytte til i ALLY-appen. Over to afsnit åbner hun op om tiden før og efter drabet. For hvordan navigerer man i et liv, hvor ens far pludselig er drabsmand? Og hvordan kommer man videre i livet?

Et problem med alkohol

I podcasten fortæller 47-årige Camilla om, hvordan hun i mange år før drabet var bange for, hvad hendes far kunne finde på at gøre, når han drak. Hun følte ansvar for hans handlinger og ringede hele tiden til ham for at tjekke, hvor han var, og hvad han lavede. Hun kunne godt se, at hans drukture begyndte at eskalere mere og mere, og inderst inde frygtede hun, at det ville ende galt.

– Kort tid inden han kvæler hende, der prøver jeg jo at kontakte myndighederne, fortæller Camilla, der ønskede at få sin far tvangsindlagt.

– Fordi jeg er bange for, at han skal gøre noget ved et andet menneske eller ved sig selv.

Men hendes far bliver ikke indlagt, og den 26. november 1999 dræber Camillas far – den dengang 52-årige Søren Nielsen – sin kæreste.

– De har været i byen, og så er der en eller to, der begynder at vise lidt interesse for hende, siger Camilla og forklarer, at farens forhold til kæresten i høj grad var præget af jalousi.

– Da de kommer tilbage til lejligheden, der vælger min far at tage et reb og kvæle hende, fortæller hun.

Efterfølgende skriver han et brev og lægger på hende: "Ikke flere numre med dig", står der.

– Så drikker han resten af en flaske whisky og sætter sig ud i bilen og kører op til min farfar, fordi han vil have hans jagtgevær. Han vil ikke være her mere, fortæller Camilla.

I ALLY-appen kan du høre hele Camillas historie. Hun fortæller ærligt om, hvordan det har påvirket hende, at have en morder i familien.

Sponsoreret indhold