Når livet gør ondt

2-årig dreng død: Ramt af hjerneædende amøbe

4. august Af Line Frandsen, SE og HØR
Foto: Privat
En 2-årig dreng er på hjerteskærende vis død, efter han blev inficeret med en hjerneædende amøbe, der kaldes Naegleria fowleri.
Woodrow Bundy

En familie i den amerikanske delstat Nevada har på forfærdelig vis mistet deres blot toårige dreng, efter han blev inficeret med en sjælden – men desværre også dødbringende – hjerneamøbe.

Det skriver Mirror.

Da lille Woodrow Bundy blev syg med influenzalignende symptomer og svær hovedpine, troede lægerne i første omgang, at han havde meningitis.

Yderligere undersøgelser bekræftede dog, at han var ramt af en anden, men også dødelig sygdom. Nemlig den hjerneædende amøbe, der også kendes under navnet Naegleria fowleri.

Den lille dreng kæmpede for sit liv i hele syv dage, før han til sidst gav op den 19. juli. Ifølge lægerne er det yderst sjældent, at patienter med Naegleria fowleri kan overleve så længe.

– Jeg vidste, at jeg havde den stærkeste søn i verden. Han er min helt, og jeg vil for altid være taknemmelig over, at Gud gav mig den bedste dreng på Jorden, og jeg er taknemmelig over at vide, at jeg vil møde den dreng i himlen en dag, siger hans knuste mor ifølge Mirror.

Det er endnu uvist, hvordan drengen blev inficeret med den frygtede amøbe. Man mener dog, at det kan skyldes, at han forinden havde badet i søen Ash Springs. I søen findes den frygtede amøbe nemlig.

I USA dør op mod otte personer hvert år af Naegleria fowleri-amøben.

Sponsoreret indhold