Når livet gør ondt

32-årige Stefan er lænket til sengen det meste af dagen

16. marts Af Signe Fage, SE og HØR.
Foto: Finn Hageman/Tv 2
I serien "Stor mand" på TV 2 følger et kamerahold Stefan, der prøver at finde ud af, hvordan han er endt så langt ude, at han vejer over 300 kilo.
Stefan Awesome Jepsen ligger i sengen

Mere end 900.000 danskere kæmper med svær overvægt, og en af dem er Stefan Awesome Jepsen.

Den 32-årige sønderjyde er lænket til sengen det meste af dagen, og der er efterhånden ikke mange ting, han selv kan, i takt med at vægten har sneget sig op på mere end 300 kilo.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han får hjælp af hjemmeplejen og sygeplejersker, og når de ikke er der, ringer han til naboen Käte, der kommer og hjælper med at sætte en kande kaffe over, deler en pakke flødeboller eller hjemmetræner.

Käte og Stefan løfter vægte
Naboen Käte er en af dem i Stefans liv, der hjælper ham i dagligdagen, med de ting han ikke selv kan.
Foto: Finn Hageman/TV 2

I en ny dokumentarserie fra TV 2 har et kamera fulgt Stefan i et år, mens hans kæmper for at tabe sig, så han kan blive indstillet til en fedmeoperation. Men det er som om, at hver gang han smider nogle kilo, ender han med efterfølgende at tage endnu flere på.

Overvægten er nået til et punkt, hvor han bliver udmattet efter en tur på toilettet, fordi kampen om at få sine boxershorts af er så hård. Når han prøver at tygge tyggegummi, får han sidestik, og han tør ikke gå ud af sengen uden sine støttestrømper på i frygt for at få blodpropper - igen.

I serien vil Stefan gerne frem til, hvorfor det er gået så galt. Han fortæller selv, hvordan en knust kokkedrøm skubbede madvanerne i den forkerte retning.

Stefan har købt sig til mellemnavnet Awesome. Men da han får papirerne, der handler om hans problematiske barndom, viser det sig, at det hele ikke ligefrem har været så "awesome" altid.
Foto: Finn Hageman/Tv 2

Han købte en computer og blev årets kunde hos Just Eat, og mens han sad der i to år, nåede han at tage 200 kilo på.

– Det startede med 1,5 liter sukkercola, mens jeg røg de to første cigaretter. Så tog jeg en ny cola og spiste et helt toastbrød, to pakker pålæg og en tube remoulade, fortæller han og fortsætter:

– Så var det bare snolder, smøger og cola i løbet af dagen, og omkring klokken 16 kom det første junkfood til døren. En Familiepizza og pomfritter, og lidt over midnat kom samme menu. Jeg drak jo nok mellem 10 og 12 liter cola med sukker hver dag.

Men da han bestiller indsigt i sin egen sag ved Rødekro Kommune, begynder han at forstå noget mere om, hvorfor han er blevet så stor, som han er, hvorfor han blev kriminel, og hvorfor han på tidspunkter var hjemløs.

Du kan se første afsnit af serien “Stor mand” om Stefan nu på Tv2 Play.

Sponsoreret indhold