Når livet gør ondt

Frikendt for falsk anklage om voldtægt

14. januar 2013 af Joan Andersen / Foto: Steen Wrem og private
Roxanne ved ikke, hvad der skete den nat, der ændrede hendes liv for altid. Fik hun noget i sin drink, og udnyttede de fire mænd situationen? Politiet stemplede hende som løgner, da hun anmeldte voldtægten.
Anklaget for falsk anmeldelse om voldtægt
Anklaget for falsk anmeldelse om voldtægt

Søndag morgen. Forvirret og forslået vågner Roxanne Cortes på sin datters værelse med en fremmed mand ved sin side. Hun er nøgen og har stærke smerter. - Hvad er der sket?

- Kan du ikke huske, du havde sex med mig og mine venner i nat, svarer manden.

Roxanne bløder. Hendes krop er dækket af rifter og blå mærker. Sofaen er ødelagt. Der er blod på væggen. Malerierne er faldet ned. Badeværelset er raseret.

- Jeg var nærmest i chok. Jeg kan stadig ikke huske noget, fortæller den 22-årige kvinde i dag.

Læs også: Desireé vil møde sn voldtægtsmand igen

Ødelagt mit liv

Sammen med en veninde var hun taget ned på Chimpansen, en lokal pub i Taastrup tæt på hendes hjem.

- Jeg drak lidt, men jeg var ikke særlig fuld. Det sidste, jeg husker, er, at jeg sidder i baren og snakker med to mænd, fortæller hun.

Først i dagene efter husker hun små glimt fra resten af natten.

- Jeg kan huske, de på et tidspunkt stod nøgne rundt om mig. Jeg græd. Og jeg kan huske noget på badeværelset, hvor jeg sagde stop, siger hun. Men de stoppede ikke. I et par timer havde de fire mænd sex med Roxanne. Hun vågnede søndag morgen klokken ni på madrassen på børneværelset.

Søster anmeldte voldtægten

Næste morgen ringede hun efter sin søster, som straks anmeldte sagen til politiet, da hun så, hvordan Roxanne og lejlighedenså ud. Politiet kom, og Roxanne blev kørt på Rigshospitalet til Center for voldtægtsofre.

Kl. 9.30 blev Roxannes promille målt til 0,6, og på hospitalet fandt lægerne svage spor af et morfinlignende stof i urinen. Hendes hår skulle testes for spor af stoffer senere, fik hun at vide.

Læs også: Overfaldet af i sit eget hjem

Voldtægt


Roxannas krop bar tydelige
spor efter den voldsomme nat.
Her er det hendes nakke og knæ.

Mandag henvendte de fire mænd sig selv til politiet. Mændene fortalte nogenlunde samme historie om, at Roxanne selv havde lagt op til dem. Mændene viste to filmklip, de havde optaget med en mobiltelefon den nat, og klippene fik politiet til at tro mere på deres forklaring end på Roxannes. Politiet stoppede efterforskningen og nægtede at teste Roxannes hår for tegn på stoffer.

Det var i oktober sidste år. Den 31. januar blev Roxanne sigtet for falsk anmeldelse. Det fik den unge kvinde til at tvivle på sig selv.

- Det har ødelagt mit liv. Jeg er blevet mere indelukket som person, mere stille.

Sagen lukket

Men i oktober i år blev Roxanne frikendt for den falske anmeldelse. Dommerne tror simpelthen ikke på, at hun frivilligt har haft så hård sex med fire mænd i sin lejlighed. Dommen kritiserer politiet for ikke at have foretaget håranalysen blot fordi, de havde "4 troværdige ungersvende til afhøring", som kriminalassistenten skrev. Det kom også frem i retten, at mændene havde slettet adskillige filmklip fra deres mobiltelefon, inden de gik til politiet. Så dommerne afviste de to små film, som politiet lagde så stor vægt på.

Efter frikendelsen indstillede politiet sagen til Statsadvokaten for at få den anket. Den blev afvist. Sagen er nu lukket, og det bliver aldrig opklaret, hvad der skete den nat.

- Det er lidt surrealistisk, at det sluttede, ligesom det startede: Jeg ved ikke noget, siger Roxanne.

Læs også: Charlottes mand forsvandt sporløst

Sponsoreret indhold