Når livet gør ondt

Går ud over børnene

11. marts 2009 af Louise Søgaard. Foto: Gregers Overvad
Tre søskendes arvestrid forhindrer fætre og kusiner i at lege sammen

En bitter arvestrid imellem Vibeke Wesselhoff Corvinius og hendes to søskende har ødelagt familien. Striden har fået Vibekes bror til at slå hånden af hende, og siden han og Vibekes søster hyrede en advokat til at føre deres sag mod deres egen søster, har de tre søskende ikke talt sammen.

- Jeg møder tit min brors kone ved min søns skole, fordi min nevø går i børnehave lige ved siden af, men hun ignorerer mig altid. Det er til at leve med. Men det, som er svært, er, hvordan alt dette skal påvirke alle børnenes forhold. Vi har jo altid været glade for at have mine søskendes børn på besøg, siger Vibeke.

Hun forsøger trods den dårlige stemning i familien at forhindre, at også børnene skal blive fremmede for hinanden.
- Når jeg går forbi min brors drengs børnehave, så råber han tit efter mig. Hej faster, hej faster. Må jeg komme med dig hjem i dag?, fortæller Vibeke.

I starten måtte hun forklare sin nevø, som så gerne ville lege med sin fætter, at det måtte hans far bestemme, og da han så en dag for nylig påstod, at nu måtte han gerne for sin far, fik Vibeke en besked fra sin bror.
- Hvis det ikke kan være anderledes, så tag ham bare med hjem. Han bliver jo ved med at plage, stod der, og det gjorde Vibeke og drengene havde en skøn dag sammen, men som hendes nevø skulle hentes, måtte Vibekes datter Jenny følge sin fætter ned på gaden, hvor hans far hentede ham.

- Det er simpelthen så synd og fjollet, og børnene kan jo ikke forstå, hvorfor de ikke ser hinanden længere. Når vi tilfældigt støder på mine søskende og deres børn i byen, spørger de mig altid først, om de må gå hen og hilse. Jeg siger selvfølgelig altid ja, men det skærer i mit hjerte, at de kan være i tvivl, siger Vibeke.

Vibekes søskende har ikke ønsket at medvirke i artiklen

[email protected]

Sponsoreret indhold