Når livet gør ondt

Kvinde få dage fra døden: Havde glemt en tampon i flere måneder

18. september Af Line Frandsen, SE og HØR
Foto: Privat
En australsk kvinde kæmpede for sit liv, efter hun ved et uheld glemte en tampon i sit underliv i flere måneder.
Kelsey Foster

Kelsey Foster troede blot, at det var hendes kroniske sygdom i livmoderen, der gav hende både smerter og ubehag.

Men da den 29-årige australier pludselig hørte et "dump” i toilettet, gik den grufulde sandhed op for hende: Hun havde glemt en tampon i sit underliv.

Hvor længe tamponen havde siddet der, anede hun ikke. Men det var med sikkerhed den, der havde gjort hende syg.

Til det australske medie News fortæller hun nu sin historie for at advare alle andre kvinder om at havne i lignende situationer.

Til mediet fortæller Kelsey, at hun altså var overbevist om, at hendes mavesmerter, kramper og feber nok skyldtes den endometriose, som hun havde kæmpet med i en længere årrække.

– En dag, da jeg var på toilettet, mærkede jeg noget ”ploppe” ud af mig. Jeg troede, at det var en klump blod, for det er jeg vant til. Men det var en gammel tampon, fortæller Kelsey til det australske medie.

– Jeg var fuldstændig i chok. Jeg kunne ikke tro det.

Kelsey aner ikke, hvor længe tamponen havde været oppe i hende. Hun vurderer, at det mindst var seks uger – og nok nærmere et par måneder.

Selv om Kelsey på det tidspunkt ikke kendte til den alvorlige tilstand kaldet toksisk shock syndrom (forkortet TSS), vidste hun, at hun var alvorligt syg.

Hun tog derfor straks på hospitalet – med sin alt for brugte tampon i en lukket plastikpose.

Lægerne tog tests af både tamponen og Kelsey, og her lød dommen hurtigt: Kelsey havde rigtig nok fået TSS, der er livsfarlig, hvis man ikke får hurtig behandling på hospitalet.

Heldigvis blev Kelseys tilstand opdaget lige akkurat i tide og med hjælp fra intensiv behandling på hospitalet overlevede hun.

Kelsey håber nu, at hun ved at dele sin historie kan minde andre kvinder om at huske at skifte tamponerne i tide.

Sponsoreret indhold