Når livet gør ondt

Lenes udseende hjalp hende gennem kræftsygdommen

27. februar 2014 af Carsten Holst/Foto: Jøren Ploug og private
En kræftsygdom fik kosmetolog Lene Thornfeldt til at ligne et monster. Men hun accepterede ikke sit forfald. Efter den første kemobehandling, fandt hun kosmetiktasken frem og blev smuk igen. Nu hjælper hun andre kræftramte kvinder med at genfinde velvære og livsglæde.

Det er mere end to år siden, men Lene Thornfeldt, 48, husker det, som var det i går. Efter en undersøgelse på Odense Universitetshospital kikkede lægen intenst på hende og sagde, at han havde begrundet mistanke om kræft i æggestokkene. Lenes reaktion kom prompte.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Jeg vil ikke dø, udbrød hun.

Vind ugens kurv

Igen i år uddeler vi lækre kurve, som du kan vinde ved at skrive ind og fortælle din historie.

Kurvene er sponsoreret af Jensens Køkken og er et gavekort på 2.500 kr til Jensens Bøfhus, så I kan hygge jer med en aften ude.

Temaet er "Mit livs mirakel". Du kan både indstille dig selv og andre - bare hovedpersonerne er med på at stå frem i Ude og Hjemme.

Husk at oplyse navn, alder, adresse og telefonnummer.
Send en e-mail til: [email protected]
Skriv "Ugens kurv" i emnefeltet.

Eller skriv til:
Ude og Hjemme, Havneholmen 33, 1561 København V
Mærk kuverten "Ugens kurv".

Læs mere om Jensens Køkken her:
www.jensenskoekken.dk

Lene frygtede det værste og gjorde sig klar til en smertefuld kamp. Hun har været i en mental afgrund og oplevet dødsangst. Men da hun ramte bunden, tænkte hun på alle de dejlige ting, hun havde til gode i livet.

Så kom optimismen og håbet tilbage og har fulgt hende siden. Men Lenes smukke udseende har været en afgørende faktor.

LÆS OGSÅ: Lille Ole Fredrik erklæret kræftfri

Stærkere end nogensinde

I dag er Lene mentalt stærkere end nogensinde og føler sig som en attraktiv kvinde med stort selvværd. Præcis som hun ønsker, andre kræftpatienter skal have det.

For Lene er håbet det vigtigste. Men det må gerne suppleres med læbestift, mascara, rouge på kinderne og gode cremer på huden. Det er en livgivende form for behandling i et svært sygdomsforløb.

Lene er en mester i at vende noget negativt til noget positivt, og nu kombinerer hun sine erfaringer fra sygdommen med sin udannelse som kosmetolog.

LÆS OGSÅ: Sygdom blev ny start

Skønhed giver mod

På Clinique Thornfeldt på havnen i den fynske by Fåborg tilbyder Lene hudpleje, skønhedsbehandlinger og velvære til kræftpatienter, der vil have deres gode udseende reetableret.

Lene hjælper disse kræftpatienter til et udseende, der giver kvinderne selvværd og velvære. Præcis som hun gjorde med sig selv.

- Ligesom andre kræftpatienter fik jeg mit udseende kraftigt ændret. Men jeg ville ikke acceptere, at sygdommen fratog mig vigtige livsværdier som at være pæn, velplejet og føle mig godt tilpas, siger Lene Thornfeldt

- Da øjenvipper, bryn og hår efter den første kemobehandling forsvandt, sad jeg møjsommeligt og lagde mascara, så jeg følte mig feminin, attraktiv og smuk. Værdighed er vigtigt, når kræften ændrer dit udseende. Gnisten, gejsten og livsglæden er ofte betinget af, at man ikke bliver ligeglad med sig selv og sit udseende.

Kræften vendte tilbage

Efter sommerferien 2011 følte Lene sig træt og uoplagt, da hun vendte tilbage til arbejdet som kosmetolog på en fynsk klinik. Hun følte voldsomme jag ned i benene og store smerter i maven.

Lene gik til sin læge, der havde mistanke om en cyste. Den dengang 45-årige kvinde blev sendt på Svendborg Sygehus og senere til Odense Universitetshospital. Hendes kræft i æggestokkene havde bredt sig til blandt andet lever og tarme.

Den 10. oktober 2011 blev hun opereret og fik det meste af underlivet fjernet. Inden havde hun ryddet op i sit liv og sine ting.

Senere fulgte seks kemobehandlinger med tre ugers mellemrum, og det var en barsk omgang.

- Tanken om mine børn holdt modet oppe, og jeg anså aldrig kræften som en fjende. Jeg hadede ikke min sygdom, og jeg forbandede den aldrig langt væk, siger én af Danmarks smukkeste kræftpatienter.

Fik fjernet brysterne

Under forløbet fortalte lægerne Lene, at kræften var arvelig. Desuden risikerede hun, at kræften bredte sig til brysterne. I et par uger gik hun lange ture, hvor hun kæmpede med tvivlen, frygten og angsten.

Til sidst besluttede hun at få fjernet sine raske bryster. Det har hun ikke fortrudt.

Lene har gjort mange erfaringer, siden hun fik konstateret kræft i efteråret 2011. Hun indrømmer, at hun er forfængelig. Men det har hjulpet hende tilbage til det dejlige liv, som hun nu igen lever. Derfor besluttede Lene, at andre kræftpatienter skal have glæde af hendes erfaringer.

LÆS OGSÅ: Kræftramt mor kæmpede til enden

Sponsoreret indhold