Skæbner

Reddet af kæresten

23. april 2021 Af Signe Fage Jensen. Foto: Jesper Sunesen/ Aller Foto & Video.
Melissa var fanget i samme brand, som kostede 19-årige Juline Alberte Seberg livet den 4. marts i år. Men kæresten Thomas hjalp hende til at overleve.
Melissa var fanget i en brand, da hendes kæreste hjalp hende til at overleve.

– Du skal tage det helt roligt, skat. Der er brand i bygningen, og der kommer nogen og henter dig ud. Det var de ord, 18-årige Thomas Eskildsen sagde i den ene ende af røret. I den anden ende af røret var hans jævnaldrende kæreste Melissa Kudal Madsen fra Thisted.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Melissa havde sovet igennem otte ubesvarede opkald fra sin kæreste, men hun vågnede af det niende. Hun havde ikke sine kontaktlinser i, så hun kunne ikke se ret meget, men da hun åbnede døren fra soveværelset ind til stuen, kunne hun se, at stuen var fyldt med røg.

– Jeg skyndte mig at lukke døren igen, for jeg kunne godt fornemme, at jeg ikke skulle gå derud. Så jeg blev inde på soveværelset, hvor jeg talte med Thomas, mens jeg ventede på røgdykkerne, fortæller Melissa.

Hun måtte vente et kvarter, og for Melissa føltes det som timer. Hun nåede at have mange katastrofetanker. Det samme havde kæresten Thomas, der stod på plænen foran bygningen og bare kunne se til.

Læs her historien om 19-årige Juline Alberte Seberg, der omkom i samme brand, som Melissa var fanget i.

Rolig aften

Begge havde været hjemme det meste af dagen, hvor Melissa passede sit hf-studie og Thomas sad med onlineundervisning, da han uddanner sig til automekaniker. Melissa havde ligget vågen natten før, så hun ville sove tidligt, mens Thomas tog ud for at køre en tur med sin ven, som han tit gør.

Omkring klokken 19 gik Melissa i seng, og hurtigt faldt hun i en dyb søvn. Thomas og vennen kørte ned til Thisted havn, men ved 21-tiden følte Thomas en mærkelig uro i kroppen. Stilheden ved havnen blev brudt af sirener fra brandbiler og ambulancer.

Så den sorte røg

– Jeg kiggede efter, hvor de kørte hen og så en masse sort røg lige der, hvor Melissa og jeg boede. Så jeg tænkte bare, at jeg skulle derop, og det skulle gå stærkt, fortæller Thomas.

Foran lejligheden var vejen fyldt med ambulancer og brandbiler, så de måtte parkere lidt væk. Pludselig var Thomas i løb, uden at han selv havde taget den beslutning. Den havde kroppen taget for ham.

– På det tidspunkt havde jeg kun én tanke i hovedet, og det var, at jeg skulle have fat i Melissa.

Ringede ni gange

Thomas ringede flere gange, men Melissa tog ikke sin telefon. Otte gange forsøgte han at komme igennem, mens han kunne se, hvordan der kom mere og mere røg fra bygningen. Imens lå Melissa og drømte.

– Jeg hørte telefonen ringe, men jeg sov så tungt, at jeg troede, det var en del af min drøm, fortæller Melissa.

Det niende opkald vækkede dog Melissa, og det betød meget for hende at have Thomas i telefonen.

– Jeg har tendens til at få panikangst, men da jeg talte med Thomas, kunne jeg mærke, jeg blev rolig. Jeg ved ikke, hvad jeg havde gjort uden ham.

Gav sine nøgler

Imens Thomas talte med Melissa, fik han fortalt nogle brandmænd, at Melissa lå deroppe, og at hun ikke kunne komme ud for røg. Han gav en røgdykker sine nøgler til lejligheden.

Efter 15 minutter blev der banket på døren, og to røgdykkere låste sig ind i lejligheden. Melissa husker det hele som voldsomt, fordi det gik så stærkt. Hun blev hurtigt hjulpet ned fra anden sal. På første sal fik hun en iltmaske på, da hun skulle igennem de tilrøgede gange.

Pludselig stod Melissa uden for bygningen, hvor hun blev ført mod ambulancerne. Thomas kom hende i møde, og de gav hinanden et kram, så skulle Melissa tale med redningspersonalet.

– Det var en kæmpe lettelse for mig, fortæller Thomas.

Mild røgforgiftning

Melissa kom på sygehuset og fik konstateret en mild røgforgiftning. Efter et par timer blev de kørt hjem til Thomas’ bonusfar, der bor lidt uden for Thisted. Thomas faldt hurtigt i søvn, mens Melissa lå i lang tid og vendte og drejede sig.

– Jeg kunne slet ikke falde i søvn. Jeg lå bare og tænkte på alt og intet, fortæller Melissa.

Dagen efter var der mange praktiske ting, der skulle ordnes. Der skulle ringes til forsikringen, de skulle genhuses, og venner og familie ringede konstant for at sikre sig, at de var okay. Et par dage efter kom reaktionen for Melissa.

– Jeg begyndte bare at græde ustoppeligt og havde det frygteligt, fortæller hun.

Svære tanker

I branden var der en 19-årig pige, der døde af røgforgiftning, og især det satte tankerne i gang hos dem begge.

– Hvis jeg ikke havde ventet på røgdykkerne, kunne det have været mig, der var død, fortæller Melissa.

Thomas bliver stille, da snakken kommer ind på det. Han udtrykker ikke så tit sine følelser for Melissa, men nu siger han:

– For halvanden år mistede jeg min mor, og tanken om at jeg kunne have mistet dig den dag, er forfærdelig.

Det er stadig en øvelse for det unge par at skulle slippe de tanker, der kan køre i hovedet. Især Melissa er stadig påvirket og har svært ved at sove om natten. Parret er lige flyttet ind i en ny lejlighed, hvor de skal nu starte på ny.

– Jeg kan godt mærke, at hverdagen er begyndt at blive lidt mere normal igen, alligevel føles det som om, alt er anderledes, fortæller Melissa.

Thomas nikker og tilføjer, at oplevelsen har sat tanker i gang hos dem begge.

– Jeg er begyndt at sætte mere pris på det, jeg har, fortæller Thomas.

– Tingene bliver sat i perspektiv. Jeg vil ikke bruge min tid på småting mere. Jeg vil bruge den på vigtige ting, siger Melissa og fortæller, at de skal ned og købe røgalarmer til den nye lejlighed.

Sponsoreret indhold