Skæbner

Skjult strøm i sø dræber ung pige

3. juni 2016 Makn
Youtube
15-årige Carmen druknede, da der var elektricitet i familiens badesø. Hendes far og bror forsøgte forgæves at redde hende op. Nu advarer Carmens forældre om risikoen for usynlig strøm i vandet.
Carmen Johnson

Det var en frygtelig ulykke, som ingen havde set komme. Badeulykken, der har efterladt amerikanske Jimmy og Casay Johnson i dyb sorg over tabet af deres yngste datter, er meningsløs og for at advare andre, har de nu valgt at stå frem og fortælle om den.

Parrets 15-årige datter, Carmen elskede vandet og holdt af at svømme og stå på vandski i søen bag familiens hjem. Derfor var det heller ikke usædvanligt, at hun den dag ville tage sig en afkølende svømmetur i søen. Men kort efter lagde Carmens far pludselig mærke til, at noget trak datteren ned under vandet. Han og sønnen Zach sprang i vandet for at redder hende op, men de var næsten ved selv at drukne.

Læs også: Troede vi skulle dø

Slukkede for stikkontakten

Den ellers så fredfyldte sø var nemlig fyldt med elektricitet i vandet på grund af rusten elektrikerarbejde, som løb langs familiens mole og ned i vandet. Det betød, at Carmen var blevet paralyseret og lammet af strømmen, samtidig med at hun druknede.

- Jeg kunne sagtens have reddet hende hvis det bare ikke havde været for elektriciteten i vandet. Den var konstant og lammede mig med det samme, siger Jimmy knust.

Han og Zahn blev reddet, fordi Carmens mor kom til og løb over og slukkede for stikkontakten ved bådskuret. Men det var for sent med Carmen,

Elektricitet i vandet opstår oftes ved marinaer eller private bådhuse, når en kortslutning i en elektrisk installation pludselig spreder sig gennem vandet. I dag advarer forældreparret andre om fænomenet. Der er flere forholdsregler, som man kan tage. Blandt andet kan man få en alarm, der advarer, hvis der er strøm i vandet.

 

Sponsoreret indhold