Skæbner

Tony tog til Thailand med konen: Blev forelsket i ladyboy

26. september Af Karin Heurlin
Foto: Martin Høien/Aller Foto & Video
Da Tony blev skilt fra sine børns mor efter 30 års ægteskab, blev han ensom. Måske fordi han åbent fortalte, at han var fascineret af ladyboys. I dag er han lykkeligt gift igen. Og det betyder intet for ham, at hans kone er født som dreng.
Tony Dakota fra programmet Grænseløst forelsket
Efter 30 års ægteskab faldt Tony for en ladyboy.

Når Tony kom hjem fra arbejde i tiden efter sin skilsmisse, satte han en streg i kalenderen, hver gang han skulle tilbringe sin aften alene. Han satte den ene streg efter den anden. Til sidst var der så mange streger, at de væltede den ellers robuste midtjyde, som engang havde haft masser af venner. Ensomheden fyldte for meget hjemme i stuen i Ilskov.

Tony Dakota fra programmet Grænseløst forelsket
Efter sin skilsmisse blev Tony så ensom, at han endte med at få en depression.
Foto: Martin Høien/Aller Foto & Video

Ensomheden førte til en depression

– Jeg fik en depression, og det vil jeg ikke ønske for min værste fjende. Det var mine to chefer, der fik øje på, at jeg ikke havde det godt, så jeg blev sygemeldt og sendt til en psykolog, siger 60-årige Tony Dakota.

Han føler, han har betalt en høj pris for at blive skilt efter 30 års ægteskab. Og for at søge kærlighed et andet sted end de fleste. Han stod nemlig ved, at han var fascineret af thailandske ladyboys, og den nyhed blev ikke modtaget med forståelse i vennegruppen.

– Mine venner forsvandt som dug fra solen. Om det var fordi, jeg var blevet skilt, og de tog parti, eller fordi jeg kunne lide ladyboys, ved jeg ikke. Men jeg er blevet kaldt de værste ting, og det gjorde altså ondt. Jeg kan godt se, at jeg havde valgt en anden vej end mine venner. Men jeg havde jo ikke gjort dem noget, og jeg tænkte, at vi da godt kunne være venner alligevel, siger Tony, som efter sin skilsmisse havde et kortere forhold til en ladyboy i Thailand. Og det skulle ikke være en hemmelighed.

– Jeg besluttede, at jeg ikke ville gå og skjule det. Det kunne jeg måske have gjort et stykke tid. Men en løgn kommer altid frem.

Ferie med konen ændrede alt

Tony taler i det hele taget lige ud af posen. Det gør han også, når han fortæller om sit første møde med ladyboys tilbage i 2016.

Han og konen var rejst til Thailand med et vennepar, og en dag stod de blandt en masse sælgere, der falbød eksotiske udflugter og oplevelser af forskellig art.

En af sælgerne viftede med billetter til Simon Cabaret, som er et danse- og syngeshow med ladyboys. Det ville de fire danske venner da gerne give en chance.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En aften han aldrig glemmer

Tony glemmer aldrig den aften nede på tilskuerrækkerne.

– Det var et sindssygt flot show, og danserne og sangerne så vildt flotte ud, husker Tony, som også husker, hvordan alle de medvirkende stod linet op på en række bagefter, så publikum kunne få taget billeder med dem.

200 Baht kostede det at stå imellem to dansere og blive foreviget. Tony betalte gladelig de 40 kroner for at få et minde. Men han gik ikke bare derfra med et billede. Han gik også derfra med noget andet.

– Jeg var vildt fascineret af dem og var fuldstændig solgt. Der skete altså noget i mig den aften.

Levede videre med konen de næste tre år

Tony levede godt nok videre med sin kone de næste tre år. Så var det slut. Som altid med skilsmisser, er der flere årsager. En af dem var, at Tony var blevet forelsket i en ladyboy.

Han havde aldrig været utro. Men følelserne var der, og dem kunne han ikke få til at forsvinde.

Tre små ord gjorde kæmpe forskel

Han kunne heller ikke få depressionen til at gå væk, da den ramte ham efter skilsmissen. Heldigvis fortog den sig langsomt. Men der kom først for alvor et helt nyt lys ind i Tonys liv forrige sommer, da han var single og en aften fik en kort besked på Facebook.

”How are you?”

En gang imellem skal der ikke mere end tre ord til at ændre et helt liv.

Vil du være min kæreste?

Det korte spørgsmål kom fra 39-årige Saiyan. En thailandsk ladyboy, som Tony kortvarigt havde mødt nogle år tidligere, da hun var en slags guide for ham i Thailand.

Nu fik hun en ny rolle i hans liv, for efter Tony havde meddelt hende, at ”jo tak, han havde det fint,” så var skriverierne i gang. De fandt hurtigt ud af, at de begge var singler, og efter bare to dage skrev Saiyan: Vil du være min kæreste?

– På det tidspunkt havde jeg ikke rigtigt fået den slags følelser endnu, men jeg sagde alligevel ja. Hvad pokker kunne der ske ved det? Hvis det ikke gik, så gik det ikke. Og gik det, så var det godt.

Står frem på tv

Det gik i den grad. Faktisk blev deres forhold så alvorligt, at Tony og Saiyan er et af parrene i dokumentarserien ’Grænseløst forelsket’ på Kanal 5, hvor de lader seerne få indblik i deres kærlighed, og den modstand de som par på hver sin side af jorden skal kæmpe med.

Tony fik hurtigt dybe følelser for Saiyan, når han sad foran computeren og skrev med hende, eller når de havde deres daglige opkald over Facetime, hvor de delte alt.

Foto af Saiyan, som er gift med Tony Dakota.
Tony faldt for Saiyans smukke ydre. Og ikke mindst for hendes søde og betænksomme væsen.
Foto: Privat

Faldt for hendes ydre og hendes søde væsen

For det første var han betaget af hendes smukke ydre. Men da hendes indre begyndte at vise sig, fik han benene slået væk.

– Hun er simpelthen det bedste menneske. Så sød og opmærksom på alt. Hver eneste morgen skriver hun: ”Godmorgen skat, hvordan har du det?” Ligesom hun også altid spørger til min mor og mine to børn.

Efter tre måneder var følelserne så stærke, at Tony rejste til Thailand for at møde hende i virkeligheden og som kæreste for første gang.

Mødtes som kærester for første gang

De skulle mødes på et hotel på Phuket, og Tony glemmer aldrig øjeblikket, da han bankede på hoteldøren, og hun åbnede. Så stod hun der med sit lange sorte hår og sit smil og sagde: ”Wellcome to Thailand, darling.”

– Jeg kunne se, at hun rystede lidt, fordi hun var nervøs. Jeg var også selv spændt. Men så krammede vi, og det var så dejligt at holde om hende, og hun duftede så godt. Alle mennesker fortjener jo kærlighed. Og jeg synes, at tosomhed er meget bedre end ensomhed.

Tony Dakota fra programmet Grænseløst forelsket. Med sin kone Saiyan.
Saiyan og Tony var nervøse og spændte første gang de stod overfor hinanden i virkeligheden. Men de fandt lynhurtigt ud af, at de ville være sammen.

Den svære afsked

Tonny fik masser af tosomhed på sin rejse til Thailand. Faktisk havde de to det så godt sammen, at han efter bare ti dage tog hen til en guldsmed for at købe vielsesringe. Mellem orkidéerne i hotellets smukke have friede han til Saiyan, og få dage efter blev de viet på en strand, få meter fra havet. Alt var perfekt. Hvis det altså ikke var fordi, at det nygifte par kort tid efter sad på en bænk og græd sammen uden for lufthavnen. Som turist havde Tony kun ret til at opholde sig 29 dage i Thailand. Så afskeden var nær.

– Det var forfærdeligt. Det føltes så uretfærdigt at sige farvel til sin kone, når man lige var blevet gift.

Det var meget romantisk, da Tony og Saiyan blev gift på stranden. Desværre skulle de tage afsked få dage efter.
Foto: Privat

Savner at lægge armen om hende

Men der var ingen vej udenom. Så parrets forhold måtte forsætte online.

– Vi har jo hele tiden kontakt. Hver morgen sender jeg hende et foto af min kaffekop, og hun spørger altid, hvordan jeg har det. Men jeg savner, at hun ligger ved siden af i sengen. Og jeg savner at kunne lægge en arm om hende.

Mange fordomme

Tony har dog lagt armen om Saiyan flere gange siden brylluppet. Han har besøgt hende, og hun var i Danmark i april. Tony havde mindet hende om at huske sokker, lange bukser og vinterjakke. Alligevel passede hendes bagage dårligt til det kolde danske forår, så dagen efter hendes ankomst, tog parret til Ikast for at købe varmt tøj. Så gik de altså der. Saiyan på 39 og Tony 60.

Selv husker Tony tydeligt engang for nogle år siden, hvor han og en ven passerede en ældre dansk mand med en ung thailandsk kvide. ”Gamle gris,” hviskede de til hinanden.

Vil nedbryde fordomme

Nu var Tony selv manden med den unge thailandske kvinde. Man skal passe på med fordomme. For pludselig er man selv målet for en. Det er en af grundene til, at han medvirker i programmet ”Grænseløst forelsket.”

– Jeg vil gerne fjerne nogle tabuer. Dem er der mange af med ladyboys. I virkeligheden er Saiyan og jeg er helt almindeligt par, som laver de samme ting som alle andre. Vi laver mad, gør rent og kører på ture. Da hun var her, var vi for eksempel i Mølsted kalkgruber.

Se Tony på tv

Du kan se Tonys forelskelse og mødet med Saiyan i Thailand i programmet ”Grænseløst forelsket” på Kanal 5 og Discovery+.

Her følger man forskellige par, der har det til fælles, at de har forelsket sig i et menneske fra et andet land.

Mærker kulturforskelle

Der er selvfølgelig kulturforskelle. Det mærkede Tony også, da Saiyan flyttede ind, og hun skulle have hjælp til at tænde komfuret. For sådan et havde hun aldrig haft. Og brusebadet imponerede hende. ”Det er jo ligesom at være på hotel,” som hun sagde.

Saiyans syn på sig selv som kvinde skiller sig også ud fra de danske kvinders.

– Bare jeg begynder at røre lidt på mig i sengen, farer hun op for at lave kaffe. En morgen listede jeg op og gjorde det selv, og da hun opdagede det, var hun helt ulykkelig. ”Undskyld min skat, det er jo min opgave,” sagde hun. For mig er det næsten flovt, at hun har det sådan. Jeg synes jo, man skal hjælpe hinanden, når man er et par, siger Tony, som for eksempel er glad for at lave mad. Det kan Saiyan gå med til. Men hvis der er thailandsk på menuen, ville hun tage det som kritik, hvis hun ikke fik lov at være i køkkenet alene.

Mødte børnene

Tony nød at have Saiyan hjemme i Danmark. Det bedste var næsten den modtagelse, som hans familie og ikke mindst hans to børn gav hende.

– De modtog hende med åbne arme, og mine børn havde varmt tøj med til hende. Det er jeg så glad og taknemmelig for. Jeg var bange for, at mine børn ville være flove. Det var de ikke.

Er ikke ensom mere

I dag føler Tony sig ikke ensom mere. Godt nok er hans tidligere vennegruppe stort set væk. Men han har langsomt fået nye venner, og han er blevet en del af Saiyans thailandske familie.

Tony er forelsket. Man kan se det på hans smil, når han taler om Saiyan. Og på alle billederne af hende hjemme på væggen. Og på hans t-shirt, hvor der er trykt et foto af parret. Selv er han ikke i tvivl om, hvad han elsker ved Saiyan. Han er heller ikke i tvivl om, hvorfor den 39-årige kvinde er faldet for ham.

– Thaikvinder vil typisk gerne have lidt ældre vesteuropæiske mænd, fordi vi har styr på det. Vi har hus, bil og pension osv. Jeg hører mange sige, at thailandske mænd tit drikker og er utro.

Podcasten Min kærlighedshistorie
Tony medvirker i podcasten Min kærlighedshistorie. I den kan du høre meget forskellige danskere fortælle deres meget forskellige kærlighedshistorier på godt og ondt.

Hjælper med møbler og køleskab

Tony er bevidst om, at han har mere end Saiyan, men han sender ikke et fast beløb. Til gengæld gør han noget andet. Da han under en af deres første samtaler over FaceTime, så hvordan hendes mor lå og sov på en sivmåtte på gulvet, bad han Saiyan om at køre til den nærmest møbelforretning.

Med ham som betaler, blev det til et større indkøb. Ikke bare en kingsize bed med boxmadras, men også skabe og sengeborde, og da en lastbil kom med læsset, stod folk fra hele vejen og kiggede på. Det er den måde, Tony helst vil hjælpe. Det kan godt være, at Saiyan ønskede sig guldsmykker til sin fødselsdag. Men Tony valgte i stedet at give familien et køleskab, så de ikke bare skulle leve med en frostboks med isterninger.

Drømmer om et liv sammen

Det er Tonys håb, at han i fremtiden ikke bare skal være manden på den anden side af jorden, der betaler for møblerne. Han vil gerne sidde i de samme møbler som Saiyan.

– Jeg håber, vi kommer til at leve sammen cirka halvanden af tiden i Danmark, og halvdelen af tiden i Thailand. Men der er mange forhindringer på grund af myndighederne.

Hverken papirarbejdet eller fordommene, kan dog slukke Tonys kærlighed.

– Saiyan har løftet mit liv. Jeg elsker hende så højt, og hun er bare den sødeste og mest omsorgsfulde kone.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold