6-årig sultet af sin mor: Her genser han sine redningsmænd

Som seksårig blev Giovanni fundet udsultet og kun ni kilo tung på et loftsrum spærret inde af sin egen mor. I dag er det seks år siden, og forleden fik han mulighed for at hilse på sine de betjente, der fandt ham.

For seks år siden gjorde politiet en chokerende opdagelse. På et lille mørkt loftsrum i et hus i De Soto, Kansas City sad en lille seksårig bange dreng udsultet og spærret inde af sin egen mor.

Hans skelet sås tydeligt, og han vejede kun ni kilo – det samme som en baby på otte måneder i gennemsnit plejer at veje.

Læs også: 4-årig bortført - se den rørende genforening med forældrene

I dag er drengen, som hedder Giovanni Eastwood, blevet 13 år, og der er heldigvis langt fra det udsultede udseende. Han er blevet en sund ung dreng på 45 kilo.

Under en festlig ceremoni forleden fik Giovanni så mulighed for at møde sine redningsmænd, der den aften for seks år siden fandt ham. Det blev en bevægende oplevelse – både for Giovanni og betjentene.

Læs også: Hørte gråd og fandt nyfødt levende begravet

- Det er første gang, at jeg ser Giovanni igen siden den aften, hvor vi fandt ham. Det var et frygtelig syn, som jeg aldrig vil glemme. Et lille udmagret barn siddende i sin egen afføring og urin. Han havde ikke fået noget at spise i dagevis, og de fleste af hans knogler var synlige, husker politibetjenten Brent Moore, der var med til at befri Giovanni.

Screenshot

Kunne ikke gå

Betjente havde elles været på besøg én gang tidligere, inden de fandt drengen. Her havde de arresteret Giovannis mor på grund af en anmeldelse om beskidte og uhumske forhold, som Giovannis andre søskende boede i. Men moderen undlod at nævne, at hun også havde en søn på loftet.

Kort efter henvendte Giovannis oldemor sig til politiet og advarede det om det forsvundne barn. Politiet vendte tilbage til huset, og da de kaldte på ham, hørte de noget, der puslede på loftet.

Læs også: Søstre holdt som gidsler

Her fandt de Giovanni, der har Downs. Han var smurt ind i afføring, ude af stand til at gå og kunne knap nok tale. Fundet blot tre uger før sin syvende fødselsdag.

Han blev bragt på hospitalet med det samme som følge af den hjerteskærende forsømmelse.

Intens terapi

Der er tale om en af de værste sager om børnemishandling i Kansas’ historie og skabte dengang store overskrifter i medierne. Jenny Weaver, der er plejemor, så Giovanni i tv-nyhederne og blev så bevæget, at hun tilbød at hjælpe.

- Mit hjerte var knust over den barske mishandling, at jeg bare måtte have ham hjem til mig, siger Jenny Weaver, der også ønskede at tage sig af Giovannis to andre søskende, 8-årige Brandee og 5-årige Angel.

Læs også: Kvinde holdt fanget som sexslave

Børnene var i pleje hos Jenny frem til 2012, hvorefter børnenes tante og onkel, Stacy og Joe Eastwood, fik dem hjem til sig. Det har krævet masser af kærlighed, støtte og intens terapi for Giovanni og hans søskende at bearbejde de traumatiserende oplevelser.

Giovannis mor, Perez, blev idømt otte års fængsel for mishandlingen af sine børn.

Læs også: Han reddede 669 børn i 2. verdenskrig - og ved ikke, at de sidder omkring ham