Baby led vuggedød

Patricia oplevede sit livs mareridt, da hun fandt sin lille søn død i sin tremmeseng. Men midt i skyldfølelsen, smerten og sorgen traf Patricia et valg. Hun vil leve for sin søns og mands skyld.

- Jeg havde to muligheder. Jeg kunne enten blive liggende i sengen eller stå op og leve for min anden søn og min mand, siger 29-årige Patricia.

Stiv som en dukke
På den skæbnesvangre dag blev August puttet som sædvanlig. Men om morgen vågnede den nybagte mor med følelsen af, at noget var helt galt, hvorefter hun sprang ind til sit barn.
- Han var isnende kold og stiv som en dukke. Det var slet ikke min baby, fortæller Patricia, der forsøgte at genoplive sin søn, indtil falckredderne kort efter stod i stuen. Da politiet kom, vældede skyldfølelsen pludselig op i hende.
- Jeg sagde til dem, at det var min skyld, at August var død. Men den ene politimand tog i stedet for fat i Patricia og sagde indtrængende, at hun ikke havde gjort noget forkert.

Gravid igen
Næste gang, Patricia så sin lille søn, var i kapellet, og da brød hun for første gang sammen.
- Jeg skreg, til jeg var helt udmattet, siger hun. Og det var dér, hun traf sit valg om at leve videre. Og blot en måned efter Augusts død var hun til sin store overraskelse gravid igen.
- Der var mange, der spurgte, om vi nu var klar til det allerede. Jeg kan kun sige, at nu må vi se. Jeg ved ikke, om jeg kan sove om natten, når det nye barn ligger i sin seng. Jeg vil i hvert fald forsøge ikke at lade mig styre af frygten, siger Patricia.
 

Læs mere om vuggedød på sundhedsstyrelsens hjemmeside

LÆS OGSÅ:

Fødte 12 uger for tidligt

Et budskab sendt fra himmelen