Farvel Bamse

Efter eget ønske blev Bamse begravet i stilhed ved en privat ceremoni.

Foto: Scanpix og Polfoto

"Det er i dag, jeg skal af sted, min ven," sang Bamse - lige ind i danskernes hjerter, da han vandt dansk Melodi Grand Prix i 1980. Fredag i sidste uge skulle den folkekære musiker af sted for sidste gang.

De tre medlemmer af "Bamses Venner", Peter Bødker, Anders Lampe og Frank Thøgersen, hjalp med at bære kisten, da Flemming "Bamse" Jørgensen blev begravet fra Viby Kirke.

Efter Bamses eget ønske blev han begravet i stilhed ved en privat ceremoni i sit barndomskvarter i den århusianske forstad. Ud over familien deltog kun enkelte nære venner i begravelsen, deriblandt sangerinden Lis Sørensen og hendes mand, trommeslager Jan Sivertsen.

Hustruen Käte og datteren Tine tog en sidste afsked med deres elskede "Bamse".

Vimmersvej på vej
Det folkelige pres stiger i Aarhus for at få opkaldt en vej efter den populære musiker, Flemming "Bamse" Jørgensen, som døde nytårsnat, 63 år gammel.

Havneinvest Århus, som er ved at opføre et nyt byggeri i den gamle containerhavn, har allerede tilbudt at anlægge vejen på deres grund.

- Det vil blive en Vimmersvej helt ude mod vandet, hvor vi har tanker om, at man skal kunne bade. Så mon ikke der bliver mulighed for at se nogen med numsen bar, som Bamse synger om det på Vimmersvej, lyder det fra Rune Kilden fra Havneinvest Århus.

Læs også:
Horoskop af kronprinsparrets tvillingebabyer

Se Bamses liv i billeder