Fyret for at være smuk

Det er ikke altid en gave at være smuk, har 32-årige Melissa Nelson erfaret. Først blev chefen nærgående, så blev hans kone jaloux - det kostede Melissa jobbet.

Må en chef fyre en kvinde, fordi hun er for smuk?

Ja, i Iowa, Usa, er det helt lovligt ifølge en ny afgørelse i delstatens Højesteret.

32-årige Melissa Nelson var en både vellidt og dygtig klinikassistent gennem 10 år for tandlæge James Knight, 53, i byen Fort Dodge. Åbenbart for vellidt, hvis man spørger tandlægens kone, som også arbejder på klinikken.

Upassende sms'er

I hvert fald tvang konen sin mand til at fyre den kønne assistent i 2010. Fyringen blev begrundet med, at Melissa Nelson udgjorde en trussel mod tandlægens ægteskab. At den smukke assistent virkelig havde fordrejet hovedet på den 21 år ældre, gifte tandlæge er der måske noget om.

LÆS OGSÅ: Fyret for at gå til jordemoder

I hvert fald havde han på et tidspunkt spurgt hende i en sms-besked "Hvor tit får du orgasme" - hvilket næppe kan siges at være særligt arbejdsrelevant. Og sms-beskeden var blot én af mange lumre hentydninger fra tandlægen, der på et tidspunkt beklagede sig over, at Melissa Nelson gik for udfordrende klædt med en bemærkning om, at hvis der var en bule i hans bukser, var det hendes skyld.

Chokeret

Tandlægens kone kunne ikke undgå at bemærke truslen fra sin yngre kollega, og da hun tjekkede sin mands mobiltelefon, opdagede hun den upassende sms-korrespondance.

Efter at have rådført sig med en præst blev hun og manden enige om, at det var bedst for deres ægteskab, hvis Melissa blev fyret.

Melissa Nelson, der selv er gift og har to børn med sin mand, blev chokeret. Hun mener ikke, at hun har gjort noget forkert. Tværtimod mener hun, at det var tandlægen, der overskred grænserne for, hvad en chef kan tillade sig. Hun sagsøgte derfor sin forhenværende chef for uberettiget fyring.

Lummer chef

James Knight havde nemlig tidligere i andres påhør sagt, at Melissa var hans dygtigste medarbejder på klinikken. Derfor var hun udelukkende blevet fyret på grund af sit køn, mente hun. Det afviste James Knights advokater med argumentet om, at hun var blevet erstattet af en anden kvinde.

I stedet blev fyringen begrundet med karakteren af deres forhold og den trussel, hun var for chefens ægteskab. Det argument godtog de syv - mandlige - dommere.

Ødelagt karriere

Efter afgørelsen ringede en amerikansk tv-nyhedsreporter til den fyrede klinikassistent og spurgte hende ligeud, om hun havde haft en affære med sin forhenværende chef. Det afviste hun pure: - Absolut ikke, jeg er lykkeligt gift, sagde hun.

I dag arbejder Melissa Nelson som servitrice, og hun er usikker på, om hun med sin historie kan finde arbejde som klinikassistent et andet sted.

LÆS OGSÅ: Jette fra Farvel min elskede, kæmper med kærlighed, helbred og job