Johanna er allergisk over for sin mand

Johanna Watkins har en sjælden sygdom, som betyder, at hun er allergisk over for næsten alt – inklusiv sin egen mand. Hun har tilbragt det seneste år spærret inde alene i sit soveværelse.

Da Johanna Watkins fra Minnesota blev gift med sit livs kærlighed, Scott, i sommeren 2013, fejlede hun tilsyneladende intet. Tværtimod.

Hun var en yderst aktiv kvinde, som elskede at dyrke sport og tage på vandreture med sin udkårne. Nu er virkeligheden en helt anden.

Allergisk over for alt

Sidste år blev Johanna diagnostiseret med MCAS, som er en sjælden immunsygdom, der gør hende allergisk over for næsten alt.

Johanna kan f.eks. ikke tåle sollys, hun er allergisk over for det meste mad – og endda også mennesker.

Allergisk reaktion? Sådan spiser du dig fra høfeber

Det betyder, at den nu 29-årige kvinde har tilbragt det seneste år i isolation på sit soveværelse, som er blevet forseglet med luftfiltre og blokeret for dagslys.

De få ting, hun kan tåle at spise, bliver skubbet ind under døren. Hun har spist de samme få ting hver dag i et år, og det eneste væske, hun kan tåle, er vand.

Har kun kontakt med sin mand via Skype

Mens Johanna er i isolation i husets overetage, sover og befinder hendes mand sig i etagen nedenunder, og ægteparret har stort set kun kontakt via Skype.

De få gange, Johanna bevæger sig ud, sker det kun kortvarigt og i forbindelse med hospitalsbesøg. Her må både Johanna og Scott bære masker, og hvis de krammer hinanden, får hun en alvorlig allergisk reaktion.

- Det føles som om, at min krop er i krig med sig selv. Min hals snører sig helt automatisk sammen, fortæller Johanna ifølge Daily Mail.

- Jeg kan ikke give hende et kram uden at gøre skade på hende, tilføjer Scott bedrøvet.

Umage ægtepar: Hun er 71 år - han er 17

Afskåret fra omverden

Johanna fortæller, at hun får tiden til at gå i isolationen med at læse bøger, Skype med familie og venner samt at bede bønner for sine nærmeste.

Hun har altid været et meget socialt menneske, men nu er hun helt afskåret fra omverden, og det gør naturligvis ondt.

Jeg vil nå mit bryllup med Michael

- Jeg prøver at tænke på alle de mennesker, jeg kan, og beder for dem hver især. Jeg føler, at det er en måde, jeg kan blive ved med at være tilknyttet disse mennesker. Det hårdeste for mig er, når jeg en sjælden gang kommer ud og får et glimt af den virkelige verden og så bagefter skal forholde mig til at være alene igen. De øjeblikke savner jeg virkelig alt, siger Johanna.

Læger i vildrede

Der er endnu ingen kur for den sygdom, som Johanna er ramt af, men i mange tilfælde kan den behandles, så den ikke er nær så slem.

Men i Johannas tilfælde er hun så hårdt ramt, at lægerne stadig ikke har fundet den rette behandling for hende, skriver Daily Mail.

Lægerne er samtidig også usikre på, hvordan sygdommen opstår. Deres bedste bud er, at sygdommen er arvelig. 

Fantastisk video: Se hans kærlighedserklæring til sin syge kæreste