Løj sin søn kræftsyg og scorede kassen på det

Emily Creno-King fortalte sin familie, venner og alle, der gad lytte, at hendes søn havde kræft. Via en støtteside på facebook væltede penge ind, mens moren gentagende gange slæbte sin søn til hospitalet. Men ifølge lægerne fejler drengen intet. Nu er hun anholdt.

I 150 timer undersøgte lægerne en 4-årige dreng. Han var igennem utallige test og fik taget blodprøver, men drengen var sund og rask, var lægernes konklusion igen og igen.

Løj for familien

Alligevel blev moren, 31-årige Emily Creno-King fra Ohio, USA, ved med at påstå, at hendes søn var syg og tæt på at dø af kræft. Hun gik så langt, at hun barberet håret af ham, gav ham en operationsmaske for munden og iltslange i næsen, så alle til sidst troede på hendes løgn.

LÆS OGSÅ: Gift med sin afdøde mands bror

Til sidst troede hendes nærmeste familie og selv drengens far på, at han var døende.

Støttegrupper skød op

I december 2012 begyndte hun at samle penge ind for at få hjælp til sønnens dyre hospitalsindlæggelser og behandlinger. Adskillige facebook-grupper skød op, hvor folk blev opfordret til at støtte den enlige mor og hendes syge søn. I grupperne kunne man læse en lang beskrivelse sønnens sygdom og hans behandlingsforløb, skrevet som var det fra en tredje person:

"Emily har været så stærk, en sand fighter gennem hele kampen. Hun har et drive, som hun en mor, der kæmper for sine børn, kan have, og det viser hun hvert øjeblik hver dag. Gennem det hele har hun ikke en eneste gang bedt om penge eller materielle goder, kun bønner", står der bl.a.

LÆS OGSÅ: Ondskab tog min datter

Og Emily opdaterede jævnligt og lagde billeder ud af den tilsyneladende syge dreng.

Gav drengen medicin

Hun påstod, at hendes søn havde svulster i lungerne, men da folk, der har lidt af det samme, begyndte at stille spørgsmål, som hun ikke kunne svare på, slettede hun blot indlæggene.

Drengens far, John Creno, var usikker på det hele. Han havde ikke set bevis for, at sønnen var syg.

- Jeg tvivlede altid lidt. Men da han begynde at få medicin med, når jeg havde ham i weekenden, så tænkte jeg: "Ok, han har virkelig kræft", siger han.

LÆS OGSÅ: Alene med trillinger

Medicin fik den 4-årige dreng for at behandle nogle anfald, som Emily påstod, han havde haft.

Løgnen blev opdaget

Løgnen blev først opdaget, da en mor til et barn, der virkelig havde kræft, tog kontakt til Emily. Gennem korrespondancen blev hun mistænksom og alarmerede myndighederne.

Efterforskerne fra politiet fandt hurtig ud af, at ikke en eneste læge kunne bekræfte, at den lille dreng var syg. Tværtimod.

LÆS OGSÅ: Malthe vandt livet

De fandt ud af, at Emily gentagende gange havde bragt drengen på hospitalet, hvor hun fortalte, at han havde anfald og åndedrætsbesvær. Hver gang undersøgte lægerne ham, men fandt hverken symptomer eller sygdom.

En syg mor

Ifølge hospitalet er drengen offer for mishandling fra sin mor - og ikke et offer for kræft.

Emily er nu varetægtsfængslet, og hun må kun have overvåget kontakt med sin søn. Desuden skal hun mentalundersøges. Der er mistanke om, at hun lider af Münchausen Syndrome by proxy, en sygdom, hvor forældre gør deres børn syge for at tiltrække opmærksomhed.

Emilys to børn bor nu hos deres bedstefar.