Mimis brevkasse: Min mand forlod mig

Denne uges brev til Mimi er fra en enlig mor, der oplever at være ked af det uden grund. Hun døjer med søvnbesvær, føler angst og græder når ingen ser det. Hvad sker der, spørger hun. Læs Mimis svar her!

Kære Mimi

For tre år siden blev jeg forladt af min mand. Vores børn var dengang 2 og 4 år, og han flyttede ind hos en anden kvinde og brød sig ikke om børnene.

Jeg var chokeret, men besluttede at bide tænderne sammen og få styr på mit nye liv alene.

Jeg har lykkedes godt og har job, bolig og mange venner.

Mine forældre hjælper mig med børnene, men jeg klarer det for det meste selv. Min mand ser børnene en gang hver anden måned, og de spørger ikke efter ham.

Alle siger, at jeg er så stærk, og at de beundrer mig, fordi jeg har gjort alt selv. Men for nogle uger siden følte jeg, at alting begyndte at falde sammen.

Jeg er ked af det uden grund, græder så snart ingen ser mig, har problemer med at sove og føler angst, som jeg forsøger at skjule.

Jeg er begyndt at tænke på min eksmand, der forlod mig, selv om jeg ikke vil tænke på ham. Hvad sker der?

Hilsen Birgitte

LÆS OGSÅ: Mette skjulte sin ensomhed bag et smil: Indeni gik jeg i stykker

Kære Birgitte

Jeg er ikke læge eller psykolog, men jeg tror, du har fået en depression. Det er en ganske normal reaktion oven på de voldsomme ændringer, der er sket i dit liv.

Når man får en øretæve og skal stå noget igennem, klarer man det som regel et stykke tid. Det er i hvert fald min egen erfaring.

Når hele omverdenen ser på, og ens nærmeste forventer, at man klarer det hele, så gør man det.

Men når så det begynder at ligne en dagligdag, og man er ovre det værste, får man ofte en ordentligt en i nakken.

Men lov mig nu, at du ikke falder i den grøft, at du skammer dig over at få en depression og skjuler for andre, at du bliver behandlet for det.

Jeg har selv været åben om, at jeg stadig er i behandling for depression, efter at jeg for mange år siden blev alvorligt syg af borrelia. Man er ikke gak, fordi man tager antidepressiv medicin. Det er der faktisk 400.000 danskere, der gør.

Så velkommen i klubben, og afsted til lægen med dig.

Kærligt talt – Mimi