72-årig forsvundet i vildnis i 9 dage: Hunden reddede hende

72-årige Ann løb tør for benzin og for vild i vildnis i 9 dage. Hendes hund Queenie blev hendes stifinder og hjalp hende sikkert gennem vildnisset, og med store grene skrev hun hjælp på jorden, så redningshelikopteren kunne finde hende.

Ann Rodgers er en snarrådig bedstemor og den lykkelige ejer af en meget dygtig hund.

Den 72-årige kvinde var på vej fra Tucson til Phoenix i Arizona i USA for at besøge sin datter og børnebørn, som hun ikke havde set i næsten et år. Hun ville overraske den ene af sine børnebørn på hans fødselsdag, men hendes hybridbil løb tør for både el og benzin midt i Arizonas vildnis.

For vild i vildnis

Det var den 31. marts. Hun tilbragte natten i bilen med sin hund, Queenie, og katten, Nike, men næste morgen var hun nødt til at finde noget vand.

- Jeg er udmærket klar over, at man ikke skal gå fra sin bil. Men jeg havde valget mellem at gå derfra eller at blive i bilen uden vand. Hvor længe kan man det i ørkenen, spørger hun.

LÆS OGSÅ: Snart kan søskendepar aldrig sove

Hun var strandet på et øde sted i White River Indian Reservation, et bjergrigt, tørt og meget varmt område. Da hun ledte efter vand og gentagende gange forsøgte at finde et højt punkt, hvor hun kunne finde en signal til sin mobiltelefon, mistede hun orienteringen.

Mobilsignalet udeblev, så hun havde ingen muligheder for at ringe efter hjælp.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Nødråd spottet fra luften

Den 3. april modtog Sheriffen i Gila County et opkald. Ann Rodgers var meldt savnet og det lokale politi havde brug for hjælp. Politiet indledte en intensiv eftersøgning, og efter tre dage fandt de hendes bil samt en meget sulten kat, men Ann var væk.

Den 9. april fandt de Queenie, og et fly spottede Anns nødråb fra luften. Den 72-årige kvinde havde samlet sten, store grene og små træstammer og havde skrevet HELP, det engelske ord for hjælp, på jorden.

Nede på jorden blev redningsmandskabet dirigeret hen til hendes nød-råd. På en af stenene fandt de en lille seddel.

LÆS OGSÅ: Sådan skal en baby ikke græde

Sedlen var dateret den 2. april, en hel uge tidligere:

”Jeg er faret vild. Prøver at finde mennesker eller en ranch – går ned mod dalen. Ingen mad i 3 dage. Ann”.

Eftersøgningen fandt også et sted, hvor Ann havde overnattet. Men Ann var der stadig ingen spor af.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Snarrådig bedstemor

Ikke langt derfra gik Ann i aktion. Hun havde fået øje på en helikopter, så hun byggede et bål og signalerede til den.

LÆS OGSÅ: Første pige født i familien i 101 år

Efter ni dage i vildnisset var hun i overraskende god form. Hun havde tabt sig 2,5 kilo og var forbrændt af solen. Hun blev fløjet til det nærmeste hospital, hvor hun hurtigt blev udskrevet igen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Queenie er en helt

Til Washington Post fortæller hun, at hunden Queenie var hendes redning.

- Queenie blev min stifinder, fortæller hun til.

- Hun løb foran mig for at finde en sti eller et dyrespor, hvor jeg kunne gå, og hun fandt et sted, hvor jeg kunne kommer sikkert over floden, fortæller Ann.