Dreng og abe blev bedste venner

Chimpansen er en truet dyreart. Det skal 16 måneder gamle Vali hjælpe med at lave om på.

Selv om man ikke kan tale sammen, kan man jo godt være bedste venner. Det er Vali og William beviset på.

Truede dyrearter

Chimpansen Vali og drengen William har fundet sammen i en dyrepark i amerikanske South Carolina. Her skal den 16 måneder gamle Vali være ambassadør i Myrtle Beach Safari Park, hvor man har oprettet en hjælpeorganisation for truede dyrearter.

LÆS OGSÅ: Tv-stjerne redder dyr i nød

Få chimpanser tilbage

Selv om lille William Bland måske kan have svært ved at forstå, at nogen har onde intentioner over for Vali og hans artsfæller, er chimpansen faktisk i mange lande en truet dyreart. I Afrika er den udryddet fra fire lande, mens der kun er få chimpanser tilbage på andre af dens oprindelige tilholdssteder.

LÆS OGSÅ: Bubber rykker ud med Dyreværnet

Tryg og hjemmevant

Da William for nylig besøgte dyreparken, fandt de to øjensynligt hurtigt fælles fodslag. William, der kun er fire måneder ældre end Vali, følte sig fuldstændig tryg og hjemmevant i selskab med en abe. Hurtigt var de bedste venner - de tumlede rundt i græsset sammen og klatrede i træer.

Indsamlede 6 millioner kroner

Sidste år samlede organisationen The Rare Species Fund over 6 millioner kroner sammen til truede dyrearter, og mon ikke der også bliver samlet en hel del penge sammen i de kommende måneder med Vali i spidsen som kaptajn for projektet?