Jeg fødte min datter i koma

Emma var gravid i 27. uge, da en alvorlig lungebetændelse og to slagtilfælde sendte den 23-årige kvinde i dyb koma. 14 dage senere lå hun stadig dybt bevidstløs på hospitalet, da en sygeplejerske fik en stor overraskelse. Emma havde veer, og barnet var allerede på vej ud. Emma vågnede først to uger senere.

Foto: All Over

Glæden var overstrømmende, da lægerne på Colchester General Hospital i Essex endelig kunne vække Emma Mynors af sin koma.

14 dage forinden havde hun, mens hun lå dybt bevidstløs i sin hospitalsseng, helt mirakuløst født sit barn med presseveer og uden komplikationer. Nu var hun endelig klar til at bliver løftet ud af komaen og ind til en helt ny tilværelse som mor til en lille pige.

Læs også: Mor til otte fandt drømmemanden


- Det virkede helt utroligt at forestille sig, at jeg have født en lille pige, mens jeg var i koma. Jeg havde ikke bevidst presset eller blot oplevet en eneste ve. Alligevel var der pludselig en lille velskabt pige her. Det virkede som et mirakel, siger hun, som efterhånden begyndte at kunne huske lidt af sin graviditet.

Fik det skidt
Emma blev først klar over, at hun skulle have en pige, da hun i 20. uge fik gennemført en rutinemæssig scanning. Hendes mand, 27-årige Dean, var lige så lykkelig som hans unge kone, og de glædede sig til familieforøgelsen i deres hjem i Clacton on Sea ved Essex. De havde i forvejen sønnen Conrad sammen, så en pige var nu parrets store drøm.

Omkring halvanden måned efter scanningen blev Emma ramt af en slem forkølelse og en genstridig hoste. Allerede den følgende morgen beklagede hun sig over svimmelhed, og hun havde problemer med at få vejret. Emma tog det dog ikke så alvorligt.

- Jeg var jo kun gravid i 29. uge, så det var naturligt, at jeg lige ville tjekke, om alt var okay med både mig selv og babyen, siger hun. På hospitalet fandt lægerne hurtigt årsagen til den unge kvindes problemer.


Emma, efter hun vågnede af koma

Hun havde udviklet en meget alvorlig lungebetændelse, og blev derfor akut sendt videre til behandling på en af hospitalets stuer. Her gled hun kort efter ind i koma.

Bevidstløs i fire uger
Emma forblev bevidstløs i fire uger. Da hun vågnede, blev hun præsenteret for billedet af sin datter, der lå i kuvøsen på en stue kort derfra. Datteren var ganske lille - men ellers sund og velskabt.

- Det virkede i starten som om, hun tilhørte en anden, fortæller Emma, som beskriver fødslen som et sandt mirakel. Hendes datter har i dag fået navnet Amy, og hun er naturligvis blevet hele familiens øjesten.

Læs også: Gift to gange på 14 dage