Lis advarer: Svindler stjal mit hjerte – og mine penge

Lis Daugaard troede, hun havde fundet kærligheden på et datingsite, og hun nåede at overføre 94.000 kroner til den mand, hun troede, var hendes kæreste. For sent opdagede hun, at han var en svindler med falsk identitet og billede.

Hun tjekkede sin mail flere gange om dagen, og hendes hjerte gav altid et lille hop, når hun så, at der var ny post fra ham. Det var der som regel både morgen og aften, og hun elskede at læse hans lange kærlige breve, som hun hovedkulds forelskede sig i. 

For hende var det som at være 17 år igen. De havde de samme holdninger og værdier i livet – og så så han drøngodt ud. Brune øjne, daggammelt skæg og gråsprængt hår – lige hendes smag.

Læs også: Svindlerkongen fandt kærligheden - nu er han familiefar

En stor løgn

I dag ved 68-årige Lis Daugaard godt, at hendes forelskelse var en stor løgn. Robert Aleksandar var ikke halvt irer og halvt serber og bosat i Danmark med et spændende arbejde som EU-diplomat. 

Men hun opdagede det bare alt, alt for sent.

– Hans internationale profil var bare lige mig. Jeg var fuldstændig solgt, fortæller Lis, der ikke kunne skjule sin glæde over for sine fire voksne børn, at hun havde mødt en mand.

Hun fortalte glad om Robert og håbede, at de snart kunne møde ham. Og man skulle tro, at Robert var mindst lige så forelsket i Lis.

Han sendte blomster, fyldte chokolader og lange mails med kærlighedserklæringer om, at han tænkte på hende dag og nat. Parret var da også enige om, at de snart måtte se hinanden.

Læs også: Tyv stjal Henriettes identitet

Overførte næsten 100.000 kr.

Først skulle Robert dog lige på en forretningsrejse til Paris i to dage. Og SÅ skulle de også ses. Det kom bare aldrig ikke til at ske.

Lis hørte ikke en lyd fra Robert i halvandet døgn. Hun blev urolig og derfor lettet, da han endelig gav lyd fra sig. Kunne han låne penge af Lis?

– Tvivlen var der, men han blev ved med at bede mig om at hjælpe ham. Jeg ville få mine penge tilbage, så snart han kom hjem igen, husker Lis, der i løbet af meget kort tid endte med at overføre 94.000 kroner til manden, hun aldrig havde mødt i virkeligheden. 

Læs også: Fik stjålet sit barn på internettet

Læs hele historien om Lis i Ude og Hjemme nr. 50, der er på gaden den 14.-20. december 2016.