Spøgelses-billedet går verden rundt

Kig godt på billedet. Er det et spøgelse? Eller bare snyd?

21 årige Andrew Milburn ville egentligt bare sende et billede til sin kæreste for at dokumentere, at han var mødt på sit nattearbejde på et hospital i Leeds. Men billedet endte med at få tusindevis af mennesker til at gyse over hele verden.

Da engelske Andrew tog billedet af en tom hospitalsgang, sendte han det straks på Snapchat til kæresten. Først bagefter kiggede han nærmere på det og opdagede, at gangen ikke var helt tom. For enden ses nemlig en lille hvid og gennemsigtig skikkelse. Man behøver ikke bruge meget fantasi for at få skikkelsen til at ligne genfærdet af en lille pige.

Billedet blev delt over hele verden

Selv mente Andrew, at billedet var så opsigtsvækkende, at han lagde det på Facebook, og her vakte det opsigt. Lynhurtigt fik han tusindevis af likes, og billedet blev delt af mennesker fra hele verden.

Efterfølgende har Andrew udtalt, at der længe havde været noget mystik ved den afdeling, hvor han har fanget den hvide skikkelse. Ansatte på hospitalet havde for eksempel hørt trin, selvom det var mennesketomt.

Ifølge fotografen selv, har billedet overbevist ham om, at der faktisk findes spøgelse.

- Jeg har aldrig troet på spøgelser, og har altid været meget skeptisk, siger han til The Mirror.

Spøgelse eller en god historie?

Om Andrew faktisk har fotograferet et spøgelse – eller bare har skabt en god historie, bliver livligt diskuteret lige nu på de sociale medier. En hel del mener, at det er kreativt billedmanipulation. Andre peger på den gratis App, Snapghost, som kan sætte spøgelser ind på billeder. Hvad tror du?