Cecilie Hother på 5:2 Kuren: Jeg har aldrig dårlig samvittighed

Tv-værten Cecilie Hother har i flere år fulgt 5:2 Kuren, hvor hun skruer ned for kalorierne to dage om ugen. Hun gør det ikke for at tabe sig, men for at hun kan tillade sig at spise præcis, som det passer hende. Og så gør det da ikke noget, at kuren har hjulpet hende af med alle graviditetskiloene og mere til.

Cecilie Hother på 5:2 Kuren: Jeg har aldrig dårlig samvittighed

– Jeg bliver aldrig en størrelse 36, fastslog Cecilie Hother i et dameblad for nogle år siden. Men i dag er det ikke desto mindre dét, hun er blevet.

For efter sin graviditet med datteren Ellinor er kiloene faktisk raslet af – og det er uden, at Cecilie har foretaget nogen væsentlige ændringer i sit liv. Hun følger nemlig 5:2 Kuren.

– Men i dag vejer jeg omkring seks kilo mindre, end før jeg blev gravid. Og jeg har det superfint med den vægt. Det er dog ikke, fordi det absolut skal være sådan. Tager jeg lidt på, så er det sådan, det er. Jeg havde slet ingen målsætning om at tabe mig. Jeg tabte mig bare. Men jeg har også en lille energibombe, der ikke sidder stille og lægger puslespil, griner Cecilie og hentyder til sin skønne datter.

Ud over en energisk 2-årig har Cecilie i årevis også reguleret sin vægt med 5:2 fastekuren, der betyder, at hun to dage om ugen kun spiser 500 kalorier pr. dag. Ugens øvrige dage spiser hun lige præcis, hvad hun vil. Har hun lyst til fem is, spiser hun dem, og hun skænker det heller ikke en tanke, når hun for tredje gang øser bearnaisesauce på sin tallerken.

Læs også: Bliv slank med 5:2 Kuren

5:2 Kuren som livsstil

– Jeg ved, at jeg nulstiller på de dage, hvor jeg faster, så jeg tænker simpelthen ikke over, hvad jeg spiser de andre dage, forklarer hun og tilføjer, at fastekuren har været en del af hendes levemåde i så mange år, at hun heller ikke betragter den som en decideret kur.

– Kure er lig med restriktioner, og det synes jeg faktisk ikke, at 5:2 Kuren er. Det giver mig mere plus på kontoen at følge den, og for mig er det mere en livsstil, som gør det muligt for mig at justere løbende. Jeg har f.eks. lige haft en periode, hvor jeg har rejst meget på grund af tv-optagelser til et nyt program på TV2 FRI, og så har der også været nogle helligdage, hvor vi har spist godt og drukket vin herhjemme. Jeg har slækket på det, så det nok nærmere har været en 7:0 kur. Men ugen efter har den så heddet 4:3, fordi jeg har valgt at tage en ekstra fastedag for at komme tilbage på sporet. Det er det, jeg så godt kan lide ved 5:2. Den er fleksibel og nem, siger Cecilie, der kan sammenligne med andre kure, hun har prøvet gennem tiden.

Se også: Slank med 5:2 Kuren: Jeg har aldrig haft det bedre

Med på South Beach-bølgen

I sine 20’ere vejede hun nemlig en hel del mere. Nok 25 kilo mere end nu, og hun følte på et tidspunkt, at der var kommet lidt for store ”håndtag” på sidebenene. Derfor hoppede hun med på South Beach-bølgen, hvor man primært skærer de ”uheldige” kulhydrater som hvidt brød, pasta og ris ud af sin kost.

De principper fulgte hun i et par år. Ikke strikst – for hun har aldrig været én, der har haft sin egen mad med, når hun har været inviteret til et middagsselskab, eller er gået uden om en dampende brødkurv på restauranten. Men nok til at hun tabte sig. Og det betød alligevel noget, da hun senere blev vejrvært.

Tv-skærmen driller

– Der er ingen tvivl om, at jeg blev mere kropsbevidst på det tidspunkt. Man siger, at tv-skærmen lægger 5-7 kilo ekstra på, så selvfølgelig tænkte jeg også over det. Men det var bestemt ikke nemt, da vi så begyndte at lave Frihuset. Hver dag var der en kok i studiet, så der var masser af lækker mad, lavet med smør og fløde. Og jeg er bare lidt af et madøre, smiler Cecilie.

Her blev 5:2 Kuren metoden til at holde styr på, at kalorierne ikke løb løbsk. Dog drillede det lidt i begyndelsen, selv om Cecilie fulgte anvisningerne i en 5:2-bog, for hun blev hundesulten på fastedagene. Allerede kort tid efter morgenmaden tænkte hun igen på mad, og hun kunne slet ikke overholde fasten. Faktisk blev det nærmest værre, fordi hun endte med at spise endnu mere og gik rundt hele dagen og var fokuseret på mad.

– Det gav bare ingenting. Men så justerede jeg min madplan, så nu springer jeg morgenmaden over og spiser i stedet for tidlig frokost. Så småsnacker jeg måske lidt i løbet af dagen, f.eks. en gulerod eller en agurk, og slutter af med en let aftensmad. Det giver en god lethed i kroppen ikke at have overspist hele dagen, føler Cecilie.

Læs også: 5 tips til fastedage på 5:2 Kuren

Det handler om planlægning

Hun plejer at lægge sine fastedage på dage, hvor hun ikke har for mange aftaler, for skal hun ”levere varen”, kræver det, at hun får spist godt, så hun kan holde sig kørende hele dagen. Nogle arbejdsdage strækker sig til 18 timer og er ikke egnet til at faste, og er hun på landevejen, må hun spise det, der er at få. Så Cecilie planlægger sig til det.

– 5:2 er bare blevet en ganske almindelig del af mit liv. Min motivation har aldrig været, at jeg skulle tabe mig. Det handler helt sikkert mere om, at jeg skal kunne spise fuldstændig, som det passer mig, alle de andre dage uden at få dårlig samvittighed.