Sådan får du nok vand

Vand holder rynkerne væk, så der er god mening i at få nok vand indenbords hver dag.En gennemsnitsdansker med et almindeligt aktivitetsniveau skal drikke cirka halvanden liter vand om dagen.

Foto: Pantherstock

En gennemsnitsdansker med et almindeligt aktivitetsniveau skal drikke cirka halvanden liter vand om dagen.
Er det sommer, har man feber, eller er man fysisk aktiv skal man øge mængden.

Men det kan være svært at huske at få vand nok. Så hvordan får man det ind i sine rutiner? Det hjælper klinisk diætist fra diætpiloten.dk Anne Louise Knudsen med.

Vand er noget af det bedste, hvis du vil tabe dig - se hvorfor her...

Tab dig nu!
Ude og Hjemme Slankeklubben

I Slankeklubben får du rådgivning af professionelle diætister og et støttende fællesskab.

Gave til dig:
Ved tilmelding får du en stavblender
+ en kogebog med slankende suppe-opskrifter!
Start dit vægttab i dag: www.udeoghjemme.dk/slankeklubben

Gør det til en vane

- Når man gerne vil tilegne sig en god vane, er første skridt at have fokus på emnet. Står det rigtig slemt til med at huske at drikke vand, kan du sætte små post-its op forskellige steder hjemme og på arbejdet. Du kan ligeledes sætte en alarm på din telefon om, at du engang i timen skal huske at drikke et glas vand, siger Anne Louise Knudsen.

Når først kroppen har vænnet sig til at få nok væske, vil den automatisk fortælle dig, at du skal have noget at drikke i form af tørst i svælg og mund.

- Drikker du ikke nok væske, fordi du synes, et almindeligt glas vand er lige så kedeligt som en klidkiks, så giv dit vand et brush-up, siger hun.

Sådan frisker du vandet op

• Lav isterninger med frisker bær i. Det giver vandet lidt smag og er rigtig lækkert at se på.

• Tilsæt krydderurter som mynte og koriander eller citron/agurke-skiver i vandet. Gør det lidt lækkert og spændende at drikke noget så vigtigt, og dog så simpelt, som vand.

• Hav altid halvliters flaske på dig, uanset om du shopper, dyrker motion eller bare sidder på kontoret eller i sofaen.

Det kan også være svært at holde sig mæt - her får du nogle gode råd, så du ikke overspiser...

Vand holder rynkerne væk

Ud over at vand står for transport af næring og affaldsstoffer, forbrændingsprocessor, opretholdelse af legemstemperatur på 37 grader med meget mere, så er vand også vigtig for aldringsprocessen.

- Vand har meget at skulle have sagt i forbindelse med hudens struktur og spændstighed. Du kan altså holde rynkerne lidt på afstand ved at drikke nok vand dagligt, siger Anne Louise Knudsen.

Og det er ikke for sjov, når man siger, at vand er vigtigt, og det eneste vi ikke kan leve uden på kort sigt.

- Drikker man ikke nok vand i løbet af en dag, vil man på kort sigt blive utilpas, føle tørst, få hovedpine, have meget mørk og koncentreret urin, føle sløvhed, få kvalme, kramper og i alvorlige tilfælde bevidstløshed.

Drikker man ikke i et par dage vil kroppen dehydrere, og i sidste ende og værste tilfælde kan det føre til døden, siger hun.

Vil du af med dit mavefedt? Få de gode tips og tricks liger her...