Afdødekontakt

Mette får kontakt til sin afdøde mand

30. januar 2020 af Anne Kristensen. Foto: Jesper Sunesen
Mette og Carsten havde mange planer for deres liv sammen. Det skulle først og fremmest være lykkeligt og forhåbentlig også langt. Men så ramte tragedien, og deres lille kernefamilie blev revet itu.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mette så på Carsten, som lå og halvsov i sofaen. Det var længe siden, hun havde set hans ansigt lyse op i det store, livsglade smil, som hun engang havde forelsket sig i, men nu var det der pludselig igen.

– Jeg spurgte ham, hvorfor han smilede, men han svarede ikke. I stedet begyndte han at snakke ud i luften til sin mormor og morfar, som begge er døde. Han smilede og sagde hej til dem, og så blev han ved med at sige ”Nej, jeg er ikke klar endnu”, fortæller 43-årige Mette Witt.

Hun er overbevist om, at Carsten den aften i sofaen havde oplevelsen af at nærme sig sine afdøde bedsteforældre, men at han ikke følte sig parat til selv at dø og derfor kæmpede sig tilbage til livet.

Aggressiv kræftform

En måned senere, den 19. oktober 2019, tabte Carsten dog kampen. To år forinden var han blevet ramt af bløddelssarkom – en sjælden og aggressiv kræftform, der begyndte i blæren og siden spredte sig til bughulen og tyktarmen.

Trods flere operationer og kemobehandlinger kunne lægerne ikke få bugt med sygdommen, og til sidst kunne Carstens krop ikke mere.

Han blev kun 50 år og efterlod sig foruden sin kone Mette også børnene Rasmus og Maja på bare ni og ti år.

Døde på hospice

– Carsten døde på hospice, og jeg glemmer aldrig den dag, det skete. Han blev ved med at røre på sig i sengen, og vi troede, at det var på grund af de mange smerter, han havde. Men det viste sig, at han bare ville om på siden, så han kunne ligge og holde om mig. Så lå vi der en halv time, indtil en sygeplejerske kom og sagde, at det nok var tid til at få fat i de nærmeste. Hans bror sagde så til Carsten, at det var okay at give slip, og så sagde jeg det samme. Og så gik der ikke fem minutter, før han drog sit sidste suk, siger Mette.

Rasmus og Maja var ikke til stede, da deres far døde. Mette ønskede at skærme dem for den skræmmende oplevelse.

Børnene tog afsked

De to børn fik i stedet mulighed for at sige farvel på en helt særlig måde.

– Da han skulle bisættes, blev jeg ringet op af bedemanden, som spurgte, om jeg havde lyst til at køre med hen efter kisten. Det gjorde jeg så, og så kørte han hjem til os og holdt ude foran med kisten, så ungerne kunne komme ud og sige hej til deres far, fortæller Mette.

Hun er meget overvældet over den styrke, børnene har vist midt i deres store sorg.

– De er selvfølgelig utroligt kede af det, men samtidig er de også rigtigt gode til at hoppe ind og ud af sorgen, så den ikke fylder alt. Jeg ville ønske, at jeg kunne gøre det samme, men alt minder mig om Carsten. Han betød alt for mig. Han var – og er – den eneste ene.

Et stort tomrum

Mette beskriver Carsten som en mand, der elskede livet og kunne få hende til at grine selv på de dårlige dage. Han var far med stort F, og hvis folk havde brug for hjælp, smed han straks alt, han havde i hænderne.

Tomrummet efter hans død er gabende stort, og Mette ville ønske, at hun kunne høre fra ham og få at vide, at han stadig er et sted i nærheden.

Hun har derfor kontaktet Ude og Hjemmes clairvoyant, Selma Ambirk, i håb om, at Selma kan skabe en forbindelse til Carsten.

Fornemmer en åndelig energi

Selma kender ikke familiens historie på forhånd, men allerede på vej til Mettes hjem i Dianalund, fornemmer hun en åndelig energi, som kan være relateret til Mette.

– Umiddelbart vil jeg sige, at det er en mand, som skal igennem. Jeg bliver lidt ked af det, så det er tragisk. Det må være en, som er død i sin bedste alder, siger Selma og forklarer, at manden viser hende to børn – en dreng og en pige. Og så bliver hun også ved med at få vist ordet ”Hørkram”.

– Så Hørkram må have en betydning for den her familie, understreger Selma.

I videoen ovenover kan du se, hvordan Mettes seance med Selma forløb.

Få en seance med Selma

Ønsker du kontakt med en afdød, der stod dig nært, og vil du have Selma Ambirks hjælp til at skabe kontakten? Så send en mail til [email protected] med dine kontaktoplysninger. Skriv også kort, hvem du ønsker kontakt til.

Seancen vil foregå hjemme hos dig, og den er gratis. Du skal dog være indforstået med, at der bliver lavet en artikel om seancen til Ude og Hjemme samt videooptagelser til brug på vores hjemmeside i forbindelse med Selmas besøg.

Blev du grebet af historien, og vil du høre andre fængslende afdødekontakter? Så kan du lytte til flere podcasts her.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold