Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie: Er han alkoholiker?

12. september 2021 Af Dorthe Wamsler. Foto: Panthermedia
Jomfruen er bekymret, fordi hendes kæreste drikker øl dagligt. Han mener ikke, det er noget problem, så længe han nøjes med to fyraftensøl. Clairvoyante Anne-Marie kan dog godt forstå jomfruen, og hun har et kontant råd. Er du enig?

Kære Anne-Marie
Jeg har en kæreste, som drikker to øl hver dag, når han kommer hjem fra arbejde. Han drikker ikke mere til hverdag, men det irriterer mig alligevel. Begge mine forældre var alkoholikere, og jeg er bange for, at mønstret gentager sig.

Gør min barndom mig usikker?

Jeg har talt med ham om det, men han kan ikke se noget problem. Jeg føler aldrig, jeg kan tale med ham, for det er hele tiden, som om han er påvirket.
Han drikker mere i weekenderne, og jeg har forsøgt at aftale med ham om at nøjes med det og undgå alkohol til hverdag. Men det vil han ikke høre tale om. Er jeg helt galt på den? Er det min barndom, som gør mig usikker.
Med venlig hilsen jomfruen

To øl kan blive til flere

Kære jomfru
Du er selvfølgelig påvirket af din barndom, og det kan jeg sagtens sætte mig ind i, da jeg selv er vokset op med alt for meget alkohol. Men din kæreste er afhængig, når han ikke kan lade være med at drikke to øl efter arbejde. Derfor forstår jeg din bekymring, og de to øl kan med tiden bliver til tre og så videre. Jeg siger ikke, at det bliver sådan, men hvis jeg var dig ville jeg sige til ham, at du ikke kan leve med, at han har brug for at drikke hver dag. Fortæl ham, hvor meget det betyder for dig at have en mand, som er klar i hovedet og til at tale med.
Hvis han ikke kan forstå det, må du fortælle ham, at det ikke er dig, han skal være sammen med. Lad os håbe, at det får ham til at vågne.
Kærlig hilsen Anne-Marie

Sponsoreret indhold