Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie: Min svigerdatter giver mig dårlig samvittighed

20. februar 2022 Af Dorthe Wamsler
Foto: Panthermedia
Jettes søn vil gerne have, at hun flytter tættere på ham og hans familie, så hun kan hjælpe mere med børnebørnene. Det orker hun ikke, men hun kan ikke lide at sige nej, fordi især hendes svigerdatter giver hende dårlig samvittighed, hvis hun ikke er til rådighed. Er du enig i Anne-Maries råd?
Af Dorthe Wamsler. Foto: Panthermedia

Kære Anne-Marie
Jeg mistede min elskede mor i oktober i fjor efter lang tids sygdom. Min søn har været hurtig til at foreslå, at jeg flytter tættere på ham og hans familie, så jeg kan hjælpe med børnebørnene. Før skulle jeg tage mig af min mor.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En dårlig farmor

Men jeg må være ærlig og sige, at jeg ikke orker at hjælpe mere og heller ikke at passe børnebørn, medmindre forældrene er syge, eller det virkelig brænder på. Så skal jeg nok være der.

Jeg ved, at min svigerdatter i forvejen synes, jeg er en dårlig farmor. Det bliver nok ikke bedre, hvis jeg melder ud, at jeg ikke vil flytte. Min svigerdatter giver mig dårlig samvittighed. Jeg elsker mine børnebørn og vil gerne se dem, men det skal være på mine betingelser. Er jeg helt galt på den?

Kærlig hilsen Jette

Du har brug for en pause

Kære Jette
Det gør mig ondt med tabet af din mor.

Det er dit liv, og du må gøre med det, hvad du vil. Derfor synes jeg bestemt ikke, du skal flytte tættere på din søns familie. Du har brug for en pause til at komme dig over din mors død.

Du skal ikke have dårlig samvittighed. Det er ikke dig, der har sat børnene i verden, og som du skriver, er du der, hvis det brænder på.

Meld ud, at du bliver boende, og at du har brug for at gøre noget for dig selv. Hvis det er muligt, synes jeg, du skal tage ud at rejse. Det fornemmer jeg, at du har drømt om længe, og nu kan du gøre alvor af det.

Du kan se dine børnebørn, når du har overskud til det. Måske bliver det oftere med tiden, men her og nu skal du pleje og passe dig selv.

Kærlige tanker fra Anne-Marie

Sponsoreret indhold