Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie Østersø: Skal jeg låne penge til festen?

30. august 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Tvillingen og hendes søster fylder 30 år, og søsteren vil holde en stor fest. Det har Tvillingen ikke råd til, og hun vil nødig sætte sig i gæld for at holde en rund fødselsdag. Men hvis hun tager med til søsterens fest, bliver hun jo fejret gratis. Clairvoyante Anne-Marie mener, at søsteren er egoistisk. Er du enig i hendes råd?

Kære Anne-Marie
Jeg er tvilling og fylder 30 år, og det ville være nærliggende at holde fødselsdagen sammen med min søster. Problemet er, at min søster og hendes mand har langt bedre økonomi end mig. Det har jeg sagt til hende, men hun mener, at jeg skal låne penge for at betale min andel. Jeg vil dog ikke sætte mig i gæld for at fejre, at jeg bliver 30 år. Hvad skal jeg gøre?

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Gratis fejring

Min søster kan slet ikke forstå problemet. Jeg har sagt, at hun kan holde festen alene, og så inviterer jeg en anden dag. Men det vil hun ikke, for eftersom jeg jo også fylder år den dag, vil jeg dermed blive fejret gratis. Jeg bliver så træt af at tænke på det, og jeg har lyst til at rejse langt væk på min fødselsdag. Skal jeg virkelig sætte mig i gæld? Jeg håber, du kan hjælpe mig. Jeg ved, at min søster har stor tillid til dig, og jeg vil vise hende dit svar.
Hilsen Tvillingen

LÆS OGSÅ: Brev til Mimi: Alene om fællesøkonomien

Egoistisk søster

Kære Tvilling
Jeg synes, at din søster er egoistisk. Hun skal da bare betale hele gildet, og så kan det være hendes gave til dig. Måske kan du tilbyde at bage en kage, eller hvad du nu kan bidrage med, men resten må hun stå for. Hun ved jo, at du ikke har råd, og hvis hun vil holde en stor fest, må det være hendes problem.
Du skal bestemt ikke gældsætte dig. Hvis hun ikke kan se det, skal du slet ikke møde op til festen, men holde din egen fødselsdag, der passer til dit budget. Hvis jeg fik en indbydelse fra jer begge, ved jeg godt, hvilken fest jeg helst ville til.
Jeg er sikker på, at din søster godt kan se, det er urimeligt, at hun beder dig stifte gæld på grund af en fødselsdag, og jeg er sikker på, at I finder ud af det sammen. Stort tillykke til jer begge.
Kærlig hilsen Anne-Marie

Sponsoreret indhold