Mellem himmel og jord

Chefen udøver psykisk terror

23. april Af Anne-Marie Østersø
Foto: Shutterstock
Skytten har været glad for sit job, men nu er hun flyttet til en afdeling, hvor chefen konstant er på nakken af hende. Skytten kan ikke mere og er blevet sygemeldt med stress. Hendes forældre mener, hun skal sige op, men hun tøver ... Hvad ville du gøre?
På kontoret giver chefen ordre til en medarbejder, der ser trist og træt ud

Kære Anne-Marie

Jeg har været ansat i det samme firma i fire år og altid været glad for mit arbejde, men nu er jeg desværre sygemeldt med stress. Jeg har ellers fået meget ros af vores direktør, men så valgte jeg at flytte til en anden afdeling for at lære noget nyt. Det skulle jeg aldrig have gjort, for min nuværende chef kører rundt med mig, og nu kan jeg ikke mere.

I to måneder havde jeg ikke tid til at holde frokostpause, og jeg havde dårlig tid til at gå på toilettet. Min chef sagde hele tiden til mig, at jeg var bagud, selv om jeg knoklede.

Efter sygemeldingen kontaktede min direktør mig, og jeg forklarede, hvad der var galt. Det var han ked af at høre, og han tilbød mig et andet job i firmaet. Men jeg kan ikke holde ud at se min chef, og da virksomheden ikke er så stor, kan jeg ikke helt undgå hende. Jeg føler, det er hende, der har gjort mig syg, selv om jeg godt ved, jeg har fundet mig i for meget.

Mine forældre har lovet at hjælpe mig økonomisk, hvis jeg siger op. Alligevel tvivler jeg, og jeg forstår ikke hvorfor. Skal jeg tage fat i min fagforening?

- Kærlig hilsen skytten

Kære skytte

Du skal ikke tøve, men se at komme videre. Du tvivler, fordi din chef har taget selvværdet fra dig. Det betyder, at du er bange for, du ikke kan finde et andet job.

Jeg vil råde dig til at tale med fagforeningen. Måske kan de hjælpe dig, for din chef har kørt psykisk terror på dig, og det skal du ikke finde dig i.

Uanset, hvad du får ud af fagforeningens hjælp, skal du videre i dit liv. Jeg lover, at du finder et nyt og meget bedre job, hvor du bliver værdsat.

Her og nu skal du give dig selv lov til at slappe af og måske gå lange ture, være kreativ og tale med venner eller en psykolog. Gør du det, skal du nok komme på benene igen. Jeg sender dig et stort kram. Lad mig høre, hvordan det går.

- Kærlige tanker fra Anne-Marie

Anne-Marie Østersø

Sponsoreret indhold