Mellem himmel og jord

Jeg er træt af min venindes uanmeldte besøg

17. november Af Anne-Marie Østersø
Foto: Colourbox
Krebsen har en veninde, der ofte kommer på uanmeldte besøg, og hun slår sig gerne ned, selv om krebsen har andre gæster. Det irriterer krebsen. Tager du godt imod uventede gæster?
Ung kvinde er ved at åbne en hoveddør

Kære Anne-Marie

Jeg har en dejlig veninde, som jeg elsker højt. Problemet er, at hun ikke har nogen situationsfornemmelse. Hun kan komme på besøg, når jeg har andre gæster, hvor hun blot sætter sig til rette i sofaen. Det er faktisk lidt pinligt.

En dag havde jeg besøg af en gruppe veninder. Vi havde bestilt mad udefra, og og det syntes min pinlige veninde var heldigt, for så kunne hun spise med. De andre kiggede på mig, men jeg kunne ikke lide at sige nej. Jeg måtte undskylde over for de andre dagen efter.

Hvordan får jeg sagt til min veninde, at hun ikke skal komme uanmeldt?

- Kærlig hilsen krebsen

Kære krebs

Jeg har en fornemmelse af, at din veninde kommer fra et andet land og dermed en anden kultur, hvor det er mere almindeligt at komme forbi uanmeldt. Vi danskere er nok lidt mere reserverede og synes, det er upassende, hvis folk bare dumper ind. Ikke mindst, hvis man har andre gæster.

Men uanset, om din veninde har udenlandske rødder eller ej, er det dig, der bestemmer i dit hjem. Jeg synes, du på en pæn måde skal sige til hende, at du gerne vil vide det på forhånd, hvis hun kigger forbi – så du er sikker på at være hjemme og ikke have andre gæster.

Hvis hun alligevel pludselig står i døren, må du sige, at det passer bedre en anden dag. Det vil ikke går ud over jeres venskab, så du kan sagtens være ærlig over for hende.

- Kærlig hilsen Anne-Marie

Anne-Marie Østersø

Skriv til Anne-Marie

Har du brug for gode råd om kærlighed, job, familie og økonomi, kan du skrive til clairvoyant Anne-Marie Østersø på mail: [email protected]

Ønsker du at blive ringet op af Anne-Marie, skal du oplyse dit telefonnummer. Der ringes til de udvalgte hver mandag kl. 15-17 og onsdag kl. 9-11.

På grund af mange henvendelser er det desværre ikke muligt at svare alle via brevkassen eller telefonisk.

Sponsoreret indhold