Mellem himmel og jord

Min mand gider ikke noget som helst

15. november Af Anne-Marie Østersø
Foto: Colourbox
Lisbeth er 56 år, og hendes mand er 20 år ældre. Hun elsker ham, men efterhånden er aldersforskellen begyndt at vise sig, for Lisbeths mand gider ikke rigtig noget længere. Hun håber, clairvoyante Anne-Marie har et godt råd.
Midaldrende kvinde holder sin ældre mand om armen

Kære Anne-Marie

Min mand er 20 år ældre end mig, og nu har vi en alder, hvor aldersforskellen på os viser sig. Jeg er 56 år, og han er 76 år. Vi har egentlig altid haft det fint, men det seneste år er min mand holdt op med at gide noget som helst – han vil hverken rejse, på restaurant eller lignende.

Det bekymrer mig, for jeg bliver en smule deprimeret af at være hjemme hele tiden uden at foretage mig noget. Jeg har forsøgt at foreslå, at jeg rejser en uge på ferie med en veninde, men det må jeg ikke, fordi han er jaloux.

Jeg kan ikke blive ved med at leve på den måde, men samtidig elsker jeg jo stadig min mand. Har du et godt råd til mig? Min veninde synes, jeg skal forlade ham, men det kan jeg ikke.

- Kærlig hilsen Lisbeth

Kære Lisbeth

Når man vælger at have en partner, som er en del år ældre, vil man naturligt være forskellige steder i livet. At din mand ikke længere har lyst til at rejse og opleve kan skyldes hans alder. Men det kunne også ske, selv om han var jævnaldrende med dig. Jeg har flere lignende breve fra par, hvor der ikke er stor aldersforskel.

Men når det er sagt, ejer vi jo ikke hinanden, og derfor skal du efter min mening ikke spørge om lov til at rejse med en veninde. Du skal bare gøre det, for selvfølgelig skal du have luft under vingerne og gøre, hvad du har lyst til.

Hvis din mand ikke kan acceptere det, må du stille ham et ultimatum. Ellers er det min fornemmelse, at det kommer til at gå helt galt imellem jer, og det er ikke det, du inderst inde ønsker. Derfor skal du kræve din frihed til at komme ud og opleve. Jeg håber det bedste for jer.

- Kærlige tanker fra Anne-Marie

Anne-Marie Østersø

Skriv til Anne-Marie

Har du brug for gode råd om kærlighed, job, familie og økonomi, kan du skrive til clairvoyant Anne-Marie Østersø på mail: [email protected]

Ønsker du at blive ringet op af Anne-Marie, skal du oplyse dit telefonnummer. Der ringes til de udvalgte hver mandag kl. 15-17 og onsdag kl. 9-11.

På grund af mange henvendelser er det desværre ikke muligt at svare alle via brevkassen eller telefonisk.

Sponsoreret indhold