Mellem himmel og jord

Min stedsøn er doven

19. marts Af Dorthe Wamsler.
Foto: Colourbox.
Helle er træt af, at hendes 20-årige stedsøn opfører sig, som om han bor på hotel. Hun mener, at han burde betale husleje og hjælpe til med praktiske opgaver, mens hendes mand er mere eftergivende. Hun håber, clairvoyante Anne-Marie kan se, om stedsønnen snart flytter hjemmefra.
Ung mand der ligger på sofaen

Kære Anne-Marie

Jeg er ved at blive sindssyg på grund af min stedsøn. Jeg er gift, og min mand og jeg har to døtre. Derudover har min mand en søn fra et tidligere forhold, der bor hos os. Sønnen er en voksen mand på 20 år med fuldtidsjob, men han bor altså stadig hjemme. Han har haft en del økonomiske problemer, som vi har hjulpet ham med – måske også mere, end vi burde.

Det er forældrenes ansvar

Min mand og jeg er ikke helt enige om, hvordan vi tackler at have ham boende. Jeg mener, min stedsøn kunne betale lidt for at bo hjemme eller i det mindste vaske sit tøj selv. Han rører ikke en finger.
Jeg orker dog ikke balladen og er nået til den konklusion, at det ikke er mig, der skal opdrage på ham, men hans forældre.

Der er umiddelbart ikke udsigt til, at han flytter. Kan du se, om der snart sker noget?

- Kærlig hilsen Helle

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

 

Kære Helle

Jeg forstår dit dilemma, og jeg tror ikke, at jeg havde fundet mig i det uden at blande mig. Det er ikke rimeligt, at en 20-årig ikke bidrager med noget og opfører sig, som om han bor på hotel.

Alle skal bidrage


Jeg synes, du skal tage fat i din mand endnu engang og gøre det klart, at han må forlange mere af sin søn. Jeg tror egentlig, at sønnen gerne vil flytte, men ikke har råd på grund af de økonomiske problemer.

Måske kan I hjælpe ham med at finde et sted at bo. Det er ikke, fordi I skal smide ham ud, men jeg fornemmer som nævnt, at han selv gerne vil videre. Først og fremmest skal han dog indordne sig under husreglerne, så alle bidrager.

Jeg sender god vind i jeres retning.

- Kærlig hilsen Anne-Marie

Anne-Marie Østersø

Sponsoreret indhold