Sund

5 ting der sker i kroppen, når du danser

14. februar 2022 Af Jerk W. Langer. Foto: Shutterstock.
Dans er godt for både krop og sind. Her får du fem grunde til at kaste dig ud i dans.

Det er sjovere at danse end at træne, er der nok mange, der synes. Heldigvis opnår du de samme gevinster på helbredet, og endda også en masse social bonus og god musik oveni.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det sker i kroppen

  • Dans inddrager omtrent alle muskler i kroppen. Det er en fuld workout for hele legemet, både styrke, kondition, balance og smidighed.
  • Du forbrænder mange kalorier. En times dans kan godt tappe dig for 500 kcal, afhængigt af kropsstørrelse og dansens intensitet. Og eftersom dans også gør dig stærkere og øger muskelmassen, forbrænder du også kalorier, efter du har danset, fordi musklerne også forbrænder fedt i hvile, og jo større muskelmasse, desto større kalorieforbrænding.
  • Du bliver flottere, fordi forholdet mellem fedtvæv og muskelvæv ændrer sig i musklernes favør.
  • Både dansen og den ledsagende musik udløser dopamin, som er hjernens velbehagsstof, viser en undersøgelse i Nature Medicine. Og det har da også vist sig, at man bliver gladere, brænder stress af, interagerer med andre mennesker og får mere selvtillid, beretter fagtidsskriftet Arts & Health.
  • Kolesterol og fedt i blodet forbedres, og du får mindre af den skadelige iltning i blodet, der kan føre til sygdom, ifølge en rapport fra WHO.

Sponsoreret indhold