Koffein forbundet med lavere BMI

Nu giver ny forskning opbakning til, at koffeinen i kaffen ser ud til at kunne kædes sammen med helbredsmæssige fordele – i hvert fald for nogle mennesker.
Højere niveauer af koffein i blodet er forbundet med lavere BMI og mindre risiko for sukkersyge, viser et nyt studie fra Sverige og England.
Studiet lægger sig i forlængelse af tidligere undersøgelser, der har forbundet kaffeindtag med mindre risiko for sukkersyge og blandt andet hjertekarsygdomme.
Højere koffein-niveau
Eksperterne tog udgangspunkt i to gen-variationer.
I mennesker med de to særlige genvariationer er koffeinen længere tid i systemet, efter at de har drukket en kop kaffe, te eller energidrik, sammenlignet med dem, der ikke har disse gen-variationer.
Mennesker med variationerne drikker i gennemsnit mindre kaffe, end dem der er foruden, men koffein-niveauet i deres blod er generelt højere.
Videre analyser viser, at disse mennesker også har lavere BMI og mindre risiko for at få diabetes.
