Slankekure

Kødæder-diæter er en dårlig idé

25. maj Af Videnskab.dk
Foto: Colourbox
Nogle diæter anbefaler, at man nærmest kun spiser kød, men det kan føre til et utilstrækkeligt indtag af en række vitaminer og mineraler, siger ekspert.
Kvinde spiser kød

Du har måske hørt om kødæder-diæten (den såkaldte “carnivore diet”) og påstandene om, at den gavner vores helbred.

Mange kosttrends – som palæo- og Atkins-diæten – anbefaler et stort proteinindtag og et tilsvarende lavt indtag af kulhydrater. Kødæder-diæten er en ekstrem udgave af denne tendens, forklarer den australske ernæringsekspert Katherine Livingstone.

Der findes ingen officiel definition, men diætens følgere anbefaler at spise rødt kød, svinekød, kylling og andet fjerkræ, æg, fisk og skaldyr. Alle former for plantekost bliver typisk udeladt, så man ikke må spise frugt, grøntsager, bælgfrugter, korn eller nødder og frø.

Formentlig skadelige

Men medmindre din diæt er rigtig godt planlagt, kan selve det udelukkende at spise kød imidlertid føre til utilstrækkeligt indtag af en række vitaminer og mineraler.

Og et højt proteinindtag over en længere periode kan skade leveren, tarmene og nyrernes evne til at nedbryde den ammoniak, kroppen producerer, når den fordøjer protein.

Derfor er de “rene” køddiæter formentlig sundhedsskadelige, konkluderer Katherine Livingstone.

Sponsoreret indhold