Slankekure

Louise tabte 52 kilo: Det bedste jeg har gjort

11. april 2022 Af Vibeke C. Larsen. Foto: Martin Høien/Aller Foto & Video og privat
Efter tre graviditeter steg Louises vægt og endte på 130 kilo. Louises mor var bekymret for sin datters helbred og forærede hende et forløb hos en Sense-vejleder. Det satte gang i Louises vægttab. I dag har hun tabt over 50 kilo og kan igen spille bold med sine børn i haven.

Louise blev sur. Så sur at hun afbrød samtalen. Hendes mor havde ringet og tilbudt hende et forløb hos en Sense-vejleder. Godt nok var vægten gennem årene krøbet op og var endt på 130 kilo, men at hendes mor blandede sig, var for meget for den 38-årige kvinde fra Videbæk ved Herning.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

– Ingen skulle komme og fortælle mig, at jeg var overvægtig. Jeg vidste det godt, men jeg var ikke motiveret til at gøre noget ved det, så jeg lukkede øjnene, siger Louise Andreassen.

Samtalen fandt sted i august 2018, og der er 52 kilo til forskel på Louise den gang og nu. I dag er hun glad for, at hendes mor turde prikke til hende og skubbe hende i en den rigtigeretning, for mødet med Sense har ændret hendes liv.

– Ingen tvivl om, at det var meget ømtåleligt for min mor at nævne min overvægt, for hun ville ikke gøre mig ked af det. Jeg tænkte over det i et par dage, og så ringede jeg til hende, undskyldte, for det var virkelig dumt at sige nej til sådan et tilbud. Jeg følte også, at jeg igen havde tid og overskud til mig selv, fordi mine børn var blevet så store, fortæller Louise, der er mor til Nicklas på 17, Cecilie på 15 og Malthe på 10 år.

Prøvede talrige kure

Louise var som barn normalvægtig, men kiloene kom snigende i forbindelse med hendes tre graviditeter.

– Jeg var ikke hæmmet af min overvægt, for jeg følte ikke, at den begrænsede mig, men i dag kan jeg godt se, at den alligevel påvirkede mig. Når vi var i forlystelsesparker, var det min mand, der prøvede forlystelserne med børnene, fordi jeg sad for klemt, og jeg var ikke med, når resten af familien spillede fodbold i haven, siger hun.

Louise var også familiens fotograf, så det var ikke ofte, at hun selv var med på billederne.

– Når jeg endelig så et billede af mig selv, fik jeg en reminder om, at jeg vejede for meget, og det brød jeg mig ikke om. Jeg kunne også kun købe tøj i butikker til store piger, fortæller hun.

Louise var dog så bevidst om sin overvægt, at hun gennem årene prøvede talrige kure.

– Jeg tabte mig, men tog lige så hurtigt på igen. Jeg gav lidt op og accepterede min vægt. Da jeg begyndte på Sense, havde jeg det mentale overskud til at tabe mig, og det betød meget, at jeg mødte andre i samme situation, siger Louise.

Hun begyndte på et hold med otte andre kvinder hos den Sense-vejleder, som hendes mor havde anbefalet, og i løbet af de næste 20 uger mødtes de ugentligt.

– Det gode ved Sense er, at jeg spiser det samme som resten af familien, men jeg spiser mere grønt og mindre portioner. Jeg laver en madplan hver uge. Det er meget lavpraktisk og betyder, at jeg ikke træffer nogle forkerte valg som at bestille takeaway, fortæller Louise.

Satte delmål

I Sense inddeler man dagens måltider i spisekasser og bruger sin hånd til at afmåle maden, så man får den rette sammensætning af fedt, proteiner og kulhydrat i hvert måltid. Louise finder inspiration i Sense-kogebøger og på nettet. I begyndelsen fulgte hun opskrifterne slavisk, men i dag sidder principperne på rygraden, så hun nemt kan improvisere.

– Det første år skrev jeg alle mine måltider ned. Så kunne jeg gå tilbage og se, hvad jeg faktisk havde spist, hvis vægten en uge ikke flyttede sig så meget, selv om jeg syntes, at jeg havde gjort alt det rigtige, siger hun.

På Sense-holdet lærte Louise også, at det er vigtigt at sætte en masse delmål for sig selv undervejs, og hun inddrog sin familie i processen.

– Ellers var det for uoverskueligt at tabe 50 kilo. Når jeg nåede et mål, fik jeg en gevinst fra min familie. Det kunne være en biograftur med min søster, wellness med min anden søster eller en buket blomster fra min mand, fortæller Louise.

Hun understreger, at netop familiens opbakning og støtte var vigtig, og ingen kiggede skævt til hende, når hun i begyndelsen medbragte lidt ekstra grønt til familiemiddagen.

– For nogen er det måske grænseoverskridende at indvie hele familien i sit vægttab, men det har motiveret mig og givet mig nogen at stå til ansvar overfor, påpeger Louise.

Galleri: Louise tabte 52 kilo: Det bedste jeg har gjort

Fået mere overskud

Og det virkede. På det første år tabte hun 30 kilo, og i dag vejer hun 78 kilo, som passer bedre til hendes 168 centimeter.

– I begyndelsen havde jeg lidt svært ved at forstå, at jeg måtte spise fedt og kulhydrater, men jeg kunne se på vægten, at det virkede. Jeg har også arbejdet meget med sult- og mæthedsfornemmelsen, for før spiste jeg bare uden at mærke efter, om jeg var mæt, og jeg var ofte oppustet og havde ondt i maven, fortæller hun.

Louise har fået mere overskud, og i dag er hun altid med, når der skal spilles bold i haven.

– Jeg kan så meget mere end før, og min familie siger, at jeg er blevet mere positiv. Sense er det bedste, jeg har gjort for mig selv, smiler Louise.

Sponsoreret indhold