Spørg lægen

Snurren i fingrene: Kan man gøre noget ved det?

3. november Af Thilde Sangild Villemann
Foto: Colourbox
MP har haft brækket armen og oplever nu snurren i fingrene. Men kan der gøres noget ved det, eller bliver det bedre af sig selv med tiden?
Snurren i fingrene

Hej Thilde

Jeg brækkede min arm for otte måneder siden, og det var et lidt kompliceret forløb at få den på plads igen. Jeg måtte opereres, og efterfølgende havde jeg gips på i flere uger.

Jeg har siden gået til genoptræning, og armen fungerer nu nogenlunde som før. Dog snurrer det ofte i mine fingre, og det er irriterende.

Kan der gøres noget ved det, eller bliver det bedre med tiden?

Jeg er 39 år.

- Mange hilsener MP

Hej MP

Ved de komplicerede brud sker det nogle gange, at nerverne ødelægges. Og hvis der er en nerve, der er beskadiget, kan det tage rigtig lang tid, inden armen bliver sig selv igen.

Vi regner med, at hvis en nerve er helt ødelagt, dør den helt ind til rygmarven. Nerven kan vokse ud igen, men det sker meget langsomt med en til to millimeter om dagen.

Derfor er nerveskader noget langvarigt skidt, og nogle gange bliver det altså ikke helt godt igen.

Nu skriver du godt nok, at det kun er nogle gange, det snurrer ud i fingrene og du skriver ikke, om de er følelsesløse.

Det kan være, det ikke er en nerve beskadiget under operationen, der driller. Men nærmere en nerve, der trykkes på, når du udfører bestemte bevægelser eller stillinger med armen.

Hvis det er tilfældet, vil træning og bevidsthed om, hvad du gør, lige inden det snurrer i armen, måske kunne hjælpe dig.

Jeg vil sige, at med komplicerede brud og finmotorik som fingre og arme, kan man ikke forvente, at man har fuldt funktionsniveau, før der er gået mindst et år.

Dermed har du stadig nogle måneder at løbe på, hvor der kan ske forbedringer.

Jeg håber det bedste for dig.

- Mange hilsener Thilde

Thilde Sangild

Skriv til Thilde

Du kan spørge Thilde om alt vedrørende sundhed og sygdom. Eller skriv til hende, hvis du har en morsom eller tankevækkende oplevelse som patient, pårørende eller ansat, du gerne vil dele med læserne.

Skriv til e-mail: [email protected]

Eller til adressen:

Thildes konsultation
Havneholmen 33
1561 København V

Sponsoreret indhold