Sundhed uden recept
Gnocchi i ovn
26. marts Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Gnocchi med kødsauce og mozzarella er en sikker vinder. Den er velsmagende, og utrolig nem at lave. Du bager hele retten i ovnen ca. 25 min.

2 personer
Gnocchi:
300 g gnocchi
1 frisk mozzarellakugle
Kødsauce:
1 løg
Olivenolie til stegning
2 fed hvidløg
1 tsk. tørret basilikum
2 tsk. tørret oregano
1½ tsk. tørrede chiliflager
250 g hakket oksekød
2 tsk. koncentreret tomatpuré
400 g tomatpassata
1 dl vand
Salt og peber
1 tsk. sukker
Til servering:
1 håndfuld frisk basilikum
Blandet grøn salat
Fremgangsmåde:
Kødsauce:
Tænd ovnen på 200°.
Hak løg, og sautér det på en pande i olivenolie et par minutter.
Tilsæt presset hvidløg, basilikum, oregano og chiliflager.
Lad det riste i 1 minut, og brun dernæst kødet i krydderierne.

Læs også
Pasta med persillepesto og tomater
Tilsæt tomatpuré, tomatpassata, vand, salt, peber og sukker.
Varm kødsaucen igennem.
Vend kødsaucen med gnocchi direkte fra pakken, og læg det i et ovnfast fad.
Pluk mozzarella over, og bag retten i ovnen ca. 25 minutter.
Hold undervejs øje med, om gnocchierne suger så meget væske til sig, at der skal røres lidt vand i saucen.
Servering: Spis retten rygende varm med basilikumblade på toppen og en grøn salat ved siden af.

Læs også