Sundhed uden recept

Gnocchi i ovn

26. marts Af Line Holt Nielsen. Foto: Betina Hastoft.
Gnocchi med kødsauce og mozzarella er en sikker vinder. Den er velsmagende, og utrolig nem at lave. Du bager hele retten i ovnen ca. 25 min.
2 personer
Gnocchi:
300 g gnocchi
1 frisk mozzarellakugle
Kødsauce:
1 løg
Olivenolie til stegning
2 fed hvidløg
1 tsk. tørret basilikum
2 tsk. tørret oregano
1½ tsk. tørrede chiliflager
250 g hakket oksekød
2 tsk. koncentreret tomatpuré
400 g tomatpassata
1 dl vand
Salt og peber
1 tsk. sukker
Til servering:
1 håndfuld frisk basilikum
Blandet grøn salat

Fremgangsmåde:

Kødsauce:

Tænd ovnen på 200°.

Hak løg, og sautér det på en pande i olivenolie et par minutter.

Tilsæt presset hvidløg, basilikum, oregano og chiliflager.

Lad det riste i 1 minut, og brun dernæst kødet i krydderierne.

Tilsæt tomatpuré, tomatpassata, vand, salt, peber og sukker.

Varm kødsaucen igennem.

Vend kødsaucen med gnocchi direkte fra pakken, og læg det i et ovnfast fad.

Pluk mozzarella over, og bag retten i ovnen ca. 25 minutter.

Hold undervejs øje med, om gnocchierne suger så meget væske til sig, at der skal røres lidt vand i saucen.

Servering: Spis retten rygende varm med basilikumblade på toppen og en grøn salat ved siden af.

Sponsoreret indhold