Mellem himmel og jord

Brev til Anne-Marie: Skal jeg opsøge mine biologiske forældre?

24. oktober 2021 Af Dorthe Wamsler. Foto: Panthermedia
Jomfruen er adopteret og i tvivl om, hvorvidt hun skal søge efter sine biologiske forældre. Samtidig føler hun, at hendes forældre elsker hendes lillesøster højere. Søsteren er deres biologiske barn.

Hej Anne-Marie
Jeg er pige på 18 år, der er adopteret. Jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg skal søge efter mine biologiske rødder. Jeg har en god mor og far og en lillesøster, som ikke er adopteret, og på en eller anden måde føler jeg mig uden for i familien, selv om mine forældre gør alt for, at jeg skal føle mig lige så elsket som min søster.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De prøver for meget

Problemet er, at jeg nogle gange føler, de gør for meget, og det kommer til at føles forkert. Det er svært at forklare, men det er, som om de er bange for, at jeg skal fornemme, at de i virkeligheden elsker min søster mere.
Måske tager jeg fejl. Jeg elsker dem alle og vil ikke såre dem.
Hvad ser du? Synes du, jeg skal søge efter mine rødder? Jeg ved, mine biologiske forældre er danske, så de skulle være til at finde. Men mine forældre taler aldrig om, at jeg er adopteret, så jeg ved ikke mere om min fortid.
Min veninde synes, jeg skal opsøge dem.
Med venlig hilsen jomfruen

Vær åben over for dine adoptivforældre

Kære jomfru
Uanset mit svar vil det være din egen beslutning, om du skal finde dine biologiske forældre. Men hvis du vælger at gøre det, synes jeg, du skal involvere din mor og far. Det kan jo også være, de har mere viden om dine biologiske forældre.Du skal ikke være bange for at spørge dem, for jeg er sikker på, at de forventer, du er nysgerrig.
Jeg er også sikker på, at de elsker dig og din søster lige højt, og jeg tror, du ubevidst leder efter forskelsbehandling af jer. Jeg vil råde dig til at tale med dine forældre om dine tanker. Måske kan I sammen finde ud af, om du skal forsøge at finde dine biologiske forældre?
Jeg håber, mit svar kan få dig til at åbne dig. for det er vigtigt, at du taler med dine forældre om dine tanker og din usikkerhed. Jeg ønsker dig alt det bedste.
Kærlige tanker fra Anne-Marie

Sponsoreret indhold