Mimi - Kærligt talt

Brev til Mimi: Morfar skal kende sandheden

29. juni 2022 Af Dorthe Wamsler. Foto Panther Media
EK har længe tøvet med at fortælle sin far, at hendes søn er homoseksuel. Nu skal faren holde sin 80-års fødselsdagen, og sønnen insisterer på at have sin kæreste med til morfars fest. EK ved ikke, hvordan hun får sandheden frem uden at støde nogen. Mimi ser kun en mulighed ….

Kære Mimi
For mange år siden flyttede jeg med min mand fra Jylland til København. Min bror og hans familie bor stadig på egnen, hvor han sammen med vores far fører familiefirmaet videre.

Igennem mange år er vi jævnligt kommet deroppe, og vores to børn var altid på sommerferie hos mormor og morfar. Desværre døde min mor for snart 10 år siden.

Bange for konflikt

For et par år siden sprang min søn ud som homoseksuel. Det kom ikke bag på os, og vi ønsker blot, at han er glad. Familien i Jylland har dog endnu ikke fået noget at vide, for jeg har desværre flere gange hørt både min bror og min far udtale sig meget negativt om homoseksuelle.

Blandt andet på grund af corona er det længe siden, min søn har været på besøg hos sin morfar, og derfor har vi undgået emnet. Men om nogle måneder fylder min far 80, og han vil holde en stor fest. Min søn har erklæret, at hans kæreste skal med til festen, ellers vil han ikke med.

Jeg forstår ham fuldt ud, men er bange for, at det vil give konflikt. Det nemmeste vil være at sige, at min søn er forhindret i at deltage. Men dels vil min far gerne have sit barnebarn med til sin fødselsdag, dels vil min søn gerne deltage i familiefesten sammen med sin partner.

Har du et godt forslag til, hvordan vi kan løse det uden at støde nogen?
Mange hilsner EK

Støt din søn

Kære EK
Der er kun en mulighed: Du skal fortælle din far, hvordan det forholder sig, og så må han afgøre, hvad der er vigtigst for ham: At have sit barnebarn med til sin runde fødselsdag eller holde fast i sine fordomme.

Din søn skal hverken lyve eller forstille sig, og hvis din gamle far ikke kan affinde sig med sit barnebarns seksualitet, må han undvære ham til festen. Derudover ville jeg personligt stå ved min søns side, og hvis han og hans kæreste ikke er velkomne, ville jeg også undlade at deltage i festen.

Jeg synes i øvrigt også, at du noget tidligere skulle have støttet din søn i stedet for at skele til, hvad den ældre generation og andre måtte mene. Jeg håber, det hele flasker sig for jer, og at din far får en god dag med hele familien samlet.
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold