Mimi - Kærligt talt

Gevinsten har skabt ufred i familien

9. februar 2022 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
I “Mellembarnets” familie får de tre voksne børn hvert år en skrabekalender af forældrene, og i fjor var den ældste så heldig at vinde. Mellembarnets lillebror forlangte, at gevinsten blev delt, men det ville storebror ikke høre tale om, og de to kan ikke længere være i stue sammen. Mellembarnet ved ikke, hvordan hun skal mægle mellem sine brødre. Mimi råder hende til at flytte fokus …
-

Kære Mimi

Vi er tre søskende; storebror, lillebror og mig i midten. Min storebror og jeg er i 30’erne og familie og job, mens lillebror på 28 roder lidt rundt med uddannelser og kærester og har en elendig økonomi.

Min storebror kan godt være hård ved ham, og jeg ved, at vores forældre af og til har hjulpet ham med penge.

I mange år har vores mor givet os en skrabekalender til jul. Hver gang er det blevet sagt, at hvis en af os vinder en million, skal den selvfølgelig deles.

Da vi mødtes i julen, fortalte storebror glædestrålende, at han havde vundet 50.000 kroner på sin kalender. Lillebror røg straks op og forlangte, at pengene skulle deles. Storebror holdt på sit og sagde, at mindre præmier ikke skulle deles. I øvrigt havde han allerede bestilt en vinterferie til sin familie.

Lillebror blev rasende og sagde mange mindre pæne ord, hvorefter han gik.

Siden har han nægtet at være i stue med os andre, og vores forældre er dybt ulykkelige.

Vil ikke se sin bror mere

Jeg har foreslået storebror, at han giver et beløb til vores lillebror. Jeg klarer mig nok uden. Men det nægter han og påpeger, at vores lillebror adskillige gange har fået hjælp fra vores forældre.

Min mor har spurgt mig, om hun skulle stikke lillebror et beløb, uden at nogen får noget at vide. Men vores forældre har ikke ret mange penge, og den løsning er på ingen måde rimelig.

Jeg har prøvet at tale med lillebror, men han nægter at drøfte sagen og vil aldrig se sin nærige bror mere.

Der er snart en rund fødselsdag i familien, hvor lillebror nægter at deltage.

Har du et forslag til en løsning?

- Bedste hilsner Mellembarnet

Kære Mellembarnet

Nej, nogen nem løsning har jeg ikke.

Desværre er der ikke meget du kan gøre, for mit bud er, at dine to brødre har fået ribbet op et gammelt fjendskab, som ikke kun har med gevinsten at gøre. Og det gør bestemt ikke balladen mindre.

Jeg har selv oplevet sådanne konflikter i en familie, og det sørgelige er, at det ofte går ud over helt uskyldige. I dette tilfælde jeres forældre.

Jeg har aldrig forstået, hvorfor man ikke tænker mere på den uskyldige part.

Dine forældre ville blot glæde jer med den kalender, og det er synd for dem, at det er endt på denne måde.

Det er også mit bedste bud på en løsning, at du fokuserer på jeres forældre: Du må forsøge at få din lillebror til at forstå, hvor egoistisk han er, og at han må lægge sin vrede til side af hensyn til jeres forældre. Det samme gælder din storebror.

De er et par kønne pattebørn, som burde skamme sig efter min mening.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Sponsoreret indhold