Mimi - Kærligt talt

Må jeg sprænge gavebudgettet

26. januar 2022 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
Natalie har fået flere penge mellem hænderne og vil derfor glæde sin mor med en fødselsdagsgave, der er langt dyrere end sædvanlig. Problemet er, at hun plejer at give en fælles gave sammen med sin bror og svigerinde. Kan hun tillade sig at sprænge gavebudgettet? Læs Mimis svar her …
Gave

Hej Mimi

Min bror, svigerinde og jeg plejer at give min mor en fælles fødselsdagsgave, som vi splejser om. Min bror og svigerinde har begge fuldtidsjob og bor rimeligt billigt.

Alligevel har de gennem flere år ofte spurgt mig eller min mor, der er pensionist, om de kunne låne penge. Jeg bor alene og har en sund økonomi.

Min mor har en gammel computer, og hun har talt om, at hvis hun en dag fik råd, ville hun gerne have en tablet i stedet. Skulle det ske, ved jeg, at hun ville nøjes med en billig model.

Nu er det sådan, at jeg er kommet til en klækkelig sum penge, og derfor vil jeg gerne give min mor en stor fødselsdagsgave i år. Det skal være en tablet i god kvalitet med en stor skærm og tastatur.

Den koster meget mere, end vi plejer at give gaver for, og derfor skal den kun være fra mig. Så kan min bror og svigerinde give hende en gave for det sædvanlige beløb.

Jeg er dog bekymret for, om de vil undre sig over den løsning. Måske bliver de lidt misundelige.

Hvordan kringler jeg det bedst?

- Med venlig hilsen Natalie

Kære Natalie

Du skal forklare din bror og svigerinde præcis, hvordan det forholder sig: At du netop i år har råd til en større gave, og derfor vil du gerne glæde jeres mor. Du forventer jo ikke, at de også skal betale mere.

Måske bliver de lidt misundelige, men det må du tage med. Det går nok over.

Din mor vil blive lykkelig, og det bliver jo i øvrigt mere og mere nødvendigt med moderne udstyr for at kunne følge med.

Glæd dig over, at du kan glæde din mor og blæs på resten.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Sponsoreret indhold