Mimi - Kærligt talt

Mit selvværd følger min vægt

6. september 2022 Af Mimi Jakobsen. Foto: Colourbox
Tvillingen har tidligere været overvægtig, men har tabt sig, og nu svinger hendes vægt med nogle få kilo. Hver gang hun tager på, får hun det dårligt med sit udseende, og selvværdet begynder at halte. Mimi råder hende til at se bort fra vægten.
-

Hej Mimi

Jeg er en kvinde sidst i 30’erne, som var overvægtig, fra jeg var teenager og frem til 30-års-alderen. Jeg vejede 25-30 kilo for meget, men det lykkedes mig at tabe mig til, hvad man vil betegne som en normal vægt for en kvinde af min højde.

Desværre svinger min vægt med fem-otte kilo, da jeg ikke altid har overskud til at vedligeholde de gode vaner med sund kost og motion. I de perioder, hvor vægten er høj, får jeg dårligt selvværd og er mindre tilfreds med mit udseende og min krop.

Jeg har en dejlig kæreste, som jeg elsker højt, og han elsker også mig. Jeg har fortalt ham om min baggrund som overvægtig, samt at mit selvværd bliver påvirket, når jeg ikke føler, tøjet sidder godt. Så kan jeg ikke lide det, jeg ser i spejlet.

Men han forstår ikke, at jeg kan have det sådan, når han hele tiden fortæller mig, at jeg er smuk og dejlig.

Nu har jeg igen en periode, hvor vægten er oppe, og det er jeg ked af. Jeg er irriteret over, at maven buler, og jeg prøver at skrue op for motionen, så maven forhåbentlig kan blive flad igen.

Min kæreste er ked af, at jeg har det dårligt, og han komplimenterer mig på alle mulige måder: Mit udseende, min krop, mit tøj, makeup og håret. Han siger også, jeg er trendsættende, dygtig til mit arbejde, en god mor og en dejlig elskerinde. Men det frustrerer ham, at hans opbakning ikke hjælper.

Jeg har prøvet at forklare, at jeg ikke tvivler på hans kærlighed, men at hans søde ord jo ikke får tøjet til at sidde bedre. Det kan kun jeg selv ændre på. Han insisterer dog på, at det vigtigste må være, at han elsker mig, og han forstår ikke, at hans kærlighed ikke øger mit selvværd. Hvordan når vi hinanden?

- Med venlig hilsen tvillingen

Kære tvilling

Jeg kender udmærket situationen fra mig selv. Man tror ikke på de pæne ord, hvis man grundlæggende er utilfreds med sig selv. Det kan din kærestes komplimenter ikke ændre på.

Eftersom din vægt betyder så meget for dit selvværd, kan du forsøge at sætte ind her. Man kan sige, at udsving på så få kilo ikke er meget i forhold til dit tidligere vægttab. Men hvis du vil få det bedre med de kilo mindre, må du i gang igen. Du ved, det kan lykkes.

I virkeligheden er de få ekstra kilo dog et lille problem. Du er sund og rask, og du har en dejlig kæreste, som elsker dig. Glæd dig over det. Og samtidig kan du overveje, om du kan løfte dit selvværd på måder, der ikke handler om dit udseende?

Hvad kan få dig til at vokse, så du ikke fokuserer så meget på en ekstra mavedelle, dit hår og din makeup? Det er vigtigt at finde ud af, hvis du for alvor skal øge dit selvværd.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sponsoreret indhold