Mimi - Kærligt talt

Uvenskab i familien

8. juni 2022 Af Mimi Jakobsen. Foto: Panthermedia.
“Den frustreredes” datter og svigerdatter er blevet uvenner til en familiefrokost, og nu nægter svigerdatteren at deltage i en rund fødselsdag. “Den frustrerede” har forsøgt at mægle, men forgæves.  
Kvinder der skændes

Kære Mimi

Vores datter og svigerdatter er omtrent jævnaldrende og har begge teenagebørn.

For knap to år siden blev min datter skilt og flyttede tættere på os. Min søn og svigerdatter bor også i nærheden, og vi ser hinanden jævnligt.

I årenes løb har de to kvinder af og til været lidt uenige, men det har aldrig været alvorligt. Ikke før nu! De to kom på kant til en familiefrokost, hvor der nok var røget lidt rigeligt vin indenbords.

Min svigerdatter er meget overvægtig, og hendes datter på 14 år er desværre også begyndt at tage på, men hverken min søn eller svigerdatter sætter grænser for, hvor meget sodavand, slik og kage, hun må indtage. Det kommenterede min datter, og det skal hun selvfølgelig ikke blande sig i.

Men min svigerdatter reagerede ved at råbe op om, at hun godt kunne forstå, at min datters mand var skredet fra hende.

Der blev sagt mange grimme ord, og det endte med, at min svigerdatter tog hjem sammen med børnene. Min søn blev lidt længere, men luskede også til sidst af.

Nu nægter svigerdatteren at sætte sine ben hos os, hvis vores datter er her. Jeg har prøvet at tale med dem begge hver for sig, og jeg har foreslået dem at undskylde og slå en streg over det. Men det kan der ikke være tale om. Jeg synes, situationen er ulykkelig.

Min mand og jeg har lejet et stort sommerhus i en forlænget weekend i september, hvor vi alle skulle fejre min mands runde fødselsdag. Men min svigerdatter har allerede meldt ud, at det bliver uden hende.

Hverken min søn eller min mand vil tage parti. De synes, jeg skal lade tiden gå. Men jeg vil gerne have et råd.

Hvad vil du foreslå?

- Mange hilsner Den frustrerede

Kære Den frustrerede

Hvor er det ærgerligt, at en ellers hyggelig familiefrokost ender sådan.

Jeg har selv oplevet, hvordan familiestridigheder kan blusse op og det er ikke altid, det ender i fryd og gammen. Det skaber sorg, ikke mindst hos forældrene.

Jeg kan ikke se andet, end at du må indstille dig på, at din svigerdatter ikke deltager i sommerhusturen.

Hun har selv meldt afbud, og din datter skal naturligvis være med til at fejre sin far. Jeg går ud fra, at din søn er mand nok for at møde op uden sin kone?

Glæd dig til den store dag og lad ikke andres uvenskab ødelægge festen, hverken for dig eller andre.

Din datter blandede sig i noget, som ganske rigtigt ikke er hendes sag, og din svigerdatter gav igen på unfair vis, men du kan ikke hverken gøre fra eller til, når du har forsøgt at mægle.

- Kærligt talt Mimi

Mimi Jakobsen

Sponsoreret indhold