Brev til Anne-Marie: Jeg skammer mig over min familie

Skytten har fået en ny kæreste, og de er meget forelskede. Nu vil han gerne møde hendes familie, og det har hun ikke lyst til. Hun ser ikke sin far, og hun skammer sig over sin alkoholiserede mor. Har du også haft betænkeligheder ved at præsentere familien for din partner? 

Kære Anne-Marie
Jeg er en kvinde på 27 år, og jeg har netop fået en kæreste. Han kommer fra en fin familie, hvor der er styr på alt, mens min familie sejler: Min mor er alkoholiker, jeg ser ikke min far, og min bror drikker også. Trods min svære barndom er jeg blevet sygeplejerske og klarer mig nogenlunde.

Vil han løbe skrigende væk?

Problemet er, at jeg endnu ikke har fortalt min kæreste om alle mine udfordringer. Han spørger hele tiden, hvornår han skal møde min familie. Jeg ser min mor engang imellem, men ikke min bror. Hvad skal jeg sige? Jeg er bange for, at han render skrigende væk, når han møder dem.
Jeg håber, du kan hjælpe. Jeg har talt med dig tidligere, hvor du foreslog mig at blive sygeplejerske. Det blev jeg, og jeg elsker mit arbejde.
Kærlig hilsen skytten

Vær ærlig

Kære skytte
Det er dejligt, du er blevet sygeplejerske og er glad for det.
Du skal fortælle din kæreste det, du skrev til mig: At du er bange for, at han vil løbe skrigende væk. Selvfølgelig gør han ikke det. Det er ikke din familie, han er forelsket i. Tag det roligt og vær ærlig. Hvis du er det, vil I komme endnu tættere på hinanden.
Kærlige tanker fra Anne-Marie