Brev til Anne-Marie Østersø: Farmor låser børnene inde

Skytten har fået at vide, at hendes svigermor låser børnene inde, når de ikke opfører sig ordentligt. Det har gjort hende rasende, og hun vil ikke have, at svigermoren passer børnene længere. Men hvordan skal hun gribe det an? Clairvoyante Anne-Marie er ikke i tvivl. Hvad mener du? Er det svigermor, der bestemmer i sit eget hjem?

Hej Anne-Marie
Jeg har et stort problem med min svigermor. Hun låser mine børn inde, hvis de ikke opfører sig ordentligt. Jeg har først fundet ud af det nu, hvor min store dreng har fortalt det. Det sker, når hun passer dem, og hun låser døren op efter en times tid.

Min mand vil ikke blande sig

Jeg er simpelthen så rasende. Ét er at sende dem ind på deres værelser. Det blev jeg selv, hvis jeg ikke opførte mig ordentligt. Men jeg synes, det er at gå over stregen at låse børn inde.Jeg har bedt min mand sige til sin mor, at hun skal lade være, ellers må hun ikke passe dem. Men det vil han ikke. Han mener, at hun bestemmer, når de er hos hende. Jeg er helt uenig, og mine børn skal ikke låses inde. Jeg har meddelt, at jeg nok skal finde en anden løsning, hvis jeg skal bruge en barnepige.
Jeg ved, at min svigermor vil undre sig, hvis hun ikke må passe børnene. Hvad skal jeg sige til hende? Jeg håber, du kan hjælpe, og jeg håber ikke, mine børn har taget skade.
Kærlig hilsen skytten

Du skal konfrontere svigermor

Kære skytte
Uanset, hvad din mand mener, skal du hurtigst muligt kontakte din svigermor og sige, at du har hørt, at hun låser børnene inde. Du skal bede om at få en forklaring og forlange, at det aldrig sker igen. Så må du afvente hendes svar.
Jeg er sikker på, at hun nok skal lade være med at gøre det i fremtiden, når du har talt med hende. Men jeg forstår godt, hvis du ikke har den store tiltro til din svigermor som barnepige, og medmindre I får talt om det, og du igen er tryg ved hende, skal du finde andre muligheder.
Med hensyn til om børnene har tage skade, må du prøve at tale med dem. Hvis du fornemmer, at det er svært for dem at håndtere, kan du spørge en børnepsykolog til råds.
Det er godt, at din store dreng har betroet sig til dig. Jeg håber virkelig, du finder mod til at konfrontere din svigermor. Hendes opførsel er bestemt ikke i orden.
Stort kram fra Anne-Marie