Brev til Mimi: Børnene plager om en kat

Martin er skilt og delefar til to små piger, og nu ønsker døtrene sig en kat. Deres mor er dog imod. Skal Martin glæde sine børn eller føje sin ekskone?

Hej Mimi
Jeg er far til to piger på 5 og 8 år. De bor hos mig hver anden uge, da jeg er skilt fra deres mor. Pigerne ønsker sig brændende en kat og har gjort det længe. Jeg synes, det er god idé, at børn får husdyr, som de kan lære at tage ansvar for, men deres mor vil ikke have, at de får en kat.

Frygter hun bliver sur

Jeg har overvejet at anskaffe katten alligevel, for jeg ved, hvor glade de vil blive. Men mine døtre vil nok gerne have katten med hjem til deres mor, og det vil hun blive sur over, selv om jeg tror, hun vil føle sig nødsaget til at acceptere den. Kan jeg tillade mig at opfylde pigerne store ønske trods morens modvilje?
Med venlig hilsen Martin

Det er dit ansvar

Kære Martin
Det er vigtigt, at din døtre er glade, men det er også vigtigt, at du opretholder et godt forhold til deres mor. Derfor må du respektere hendes ønske om ikke at ville have husdyr. Man skal aldrig give nogen et levende dyr uden et klart tilsagn.
Det er desuden heller ikke sikkert, det er nemt at flytte rundt på katten, men det kommer an på, hvordan I bor. Hvis det er udekat, skal den jo for eksempel være hjemme, når pigerne har skiftedag.
Men du kan jo vælge selv at få kat. Så skal du blot være indstillet på, at katten bor fast hos dig, og at du passer den. Sidstnævnte vil under alle omstændigheder være tilfældet, når din døtre ikke er ældre.
Kærligt godt Mimi