Brev til Mimi: Er jeg forkælet?

M drømmer om at blive skuespiller, men har brug for økonomisk hjælp af sine forældre – og de mener, han bør tage en mere jordbunden uddannelse! Er M forkælet, eller skal han holde fast i sine drøm?

Hej Mimi
Du plejer at have gode svar, så nu prøver jeg også at skrive til dig. Jeg er en fyr på 22 år, der har drømt om at blive skuespiller, siden jeg var lille. Jeg har spillet teater hele mit liv, og jeg fik hovedrollen i en stor musical på mit gymnasium.

Efterfølgende har jeg gået på højskole, hvor jeg havde teater og musik som hovedfag. Nu vil jeg gerne læse hos en skuespiller et halvt års tid for at forberede mig til optagelsesprøven på teaterskolen.

Svært at spare op

Desværre synes mine forældre, det er en dårlig idé. De mener, jeg skal gå efter at få et ordentligt arbejde som revisor eller lignende. Men det har jeg overhovedet ikke lyst til. Problemet er, at jeg ikke har penge til at læse hos den skuespiller, jeg gerne vil gå hos. Mine forældre har indtil nu støttet mig økonomisk, når jeg havde brug for det. Det var for eksempel dem, der betalte mit højskoleophold.

Jeg arbejder fuldtid i en boghandel for at spare op til timerne hos skuespilleren, men det går uendeligt langsomt, da jeg også skal betale husleje, mad, tøj og så videre. Dermed er der ikke meget tilbage at lægge til side. Er det mig, der er forkælet og forventer for meget af mine forældre?

Skal jeg droppe min drøm om at blive skuespiller?
Kærlig hilsen M

Følg dine drømme

Kære M
Det er et alt for vigtigt valg, du står over for til, at du kan lade dine forældre bestemme. For mig lyder det indlysende, at du skal prøve din drøm af og finde ud af, om skuespillet er noget for dig, og om du har tilstrækkeligt talent til et professionelt liv som kunstner.

Du kan spørge dine forældre, om de vil støtte dig i par år endnu, og hvis det kikser, vil du finde på noget andet. Selv om jeg godt nok synes, der er langt fra skuespiller til revisor – der må være andre alternativer!

Hvis du sætter en deadline for dig selv, kan det være, dine forældre fortsat vil hjælpe dig. Måske kan du flytte hjem igen i en periode, så du kan spare på nogle af de faste udgifter? Det kan også være, du på anden vis kan komme til at bo billigere? Eller måske kan dine forældre hjælpe med et arveforskud, hvis de har mulighed for det?

Jeg håber, du får prøvet din drøm af.
Kærligt talt Mimi