Brev til Mimi: Han spiller i smug

En bekymret søster skriver, fordi hun har opdaget, at hendes svoger spiller i smug. Han har ellers været i behandling for ludomani, og familien troede, han var kureret. Hun ved ikke, om hun skal fortælle det til sin søster eller lade være med at blande sig. Er du enig i Mimis råd?

Hej Mimi
Jeg er så fortvivlet, for jeg har opdaget noget, som vil gøre min søster ondt: Hendes mand spiller i smug. Han har i noget tid kæmpet med sin spillelidenskab, og min søster har prøvet at hjælpe ham ved at holde ham i kort snor. Men han har svært ved at holde nallerne væk fra alt, hvad han kan vinde penge på – tips, Lotto, poker og lignende på nettet. Det er store summer, han formøbler fra tid til anden.

Han lyver

For en måneds tid siden fortalte min søster, at min svoger havde været på et behandlingscenter for ludomaner, og hun var stolt af, at han havde gennemført og angiveligt skulle være kommet sit misbrug til livs.

Men jeg har desværre fundet ud af, at det ikke er sandt. Jeg har ved et par lejligheder tilfældigvis set ham i diverse kiosker, hvor han udfyldte tipskuponer og købte spillelodder. Jeg har også overrasket ham, mens han sad fordybet på en online pokerside, hvor der blev spillet om store beløb. Skal jeg sige det til min søster og dermed være en kedelig sladrehank? Eller skal jeg håbe på, at hun selv opdager det (i tide)?
Med venlig hilsen En bekymret søster

Tal med din svoger

Kære Søster
Ja, spillelidenskab kan sandelig ødelægge mange liv. Jeg kender ikke selv til nogen med problemet, men det er ikke tilfældigt, at der igen og igen advares mod denne last.
Jeg synes, du skal gå direkte til din svoger og konfrontere ham med dine iagttagelser. Han skal have mulighed for at forklare sig.

Jeg er dog ikke i tvivl om alvoren af denne sygdom, og han må givetvis igen i behandling. Ludomani er ikke til at spøge med, og det må du tale med ham om. Fordømmelse er ikke vejen frem, men du må få ham til at erkende, at han kan ødelægge både sit eget og din søsters liv, hvis han ikke får behandling.

Men jeg synes altså ikke, du i første omgang skal fortælle noget til din søster. Giv ham en chance til selv at agere.
Kærligt talt Mimi