Brev til Mimi: Strid mellem søstre

ML er træt af, at hendes søster altid vil diskutere feminisme. Hun og hendes veninder har meget radikale holdninger og skærer alle mænd over en kam. Efterhånden frygter ML, at det vil ødelægge forholdet til søsteren, men hvad skal hun gøre? Er du enig i Mimis råd?

Hej Mimi
Min søster og jeg har altid været tæt knyttet, men de seneste par år har hun ændret sig mere og mere. I vores familie plejer vi at følge med i, hvad der foregår i samfundet, men jeg må indrømme, at efter jeg fik børn for fire år siden, har mit fokus været på min familie.

Alle er mandschauvinister

Min søster er single og omgås en gruppe kvinder, som er meget feministiske – ja, nærmest radikale i deres holdninger.

Jeg har intet imod feminisme, men jeg synes, min søster og hendes venner er alt for ensporede. De skærer alle mænd over en kam og mener, at alle er mandschauvinister og i bund og grund dumme og uduelige. Det er en kedelig indstilling efter min mening.

Vi har haft nogle heftige diskussioner om det, og jeg er efterhånden bange for, at uenighederne vil skille os.
Kærlig hilsen ML

Bliv enige om at være uenige

Kære ML
Måske er det mine mange år i politik, der har lært mig, at der er diskussioner, jeg skal undgå, hvis jeg vil omgås bestemte venner og familiemedlemmer.
På samme måde er der emner, mine venner ikke tager op, når jeg er til stede, fordi de ikke ønsker at ødelægge den gode stemning.

Det lyder måske fejt, men når man af erfaring ved, at man ingen chance har for at ændre vedkommendes holdninger, må man gøre op med sig selv, om man stadig vil se dem eller ej. Man kan blive enige om at være uenige, men i løbet af mit liv er der også flere, som jeg er holdt op med at se, fordi deres holdninger var for langt fra mine.

Nu er det jo et søskendeforhold, vi taler om her, og det vil du vel ikke ofre? Jeg synes derfor, du skal gøre klart for din søster, at I må droppe diskussionerne. Du holder op med at bringe emnet op, og hun må give udtryk for sine holdninger et andet sted.

Hun ønsker sikkert heller ikke at skændes, når hun alligevel ikke kan få dig til at mene det samme som hun.

Kærligt talt Mimi